Ankara BB Mansur Yavaş en büyük projesini hayata geçirdi

Ankara BB Mansur Yavaş en büyük projesini hayata geçirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın "En büyük projem" dediği proje hayata geçirildi. ABB, kendi arazilerinde tarımsal üretime geçti.

Ankara BB Mansur Yavaş en büyük projesini hayata geçirdi
16px
24px
20.04.2020 11:10
ABONE OLgoogle

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın "en büyük projem" dediği "Sözleşmeli üreticilik" dönemi Ankara'da resmen başladı.

Kırsal kalkınma hamlesiyle bir yandan Başkentli çiftçiler tonlarca tohum desteği alıp sözleşmeli üretime başlarken bir yandan da ABB kendi arazilerinde tarımsal üretim yapacak.

ABB'den yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"BİN 15 ÇİFTÇİMİZLE SÖZLEŞME İMZALADIK"

 

 

"Sayın Mansur Yavaş'ın bir hayalini gerçekleştiriyoruz. Ankara'nın 25 ilçesindeki dikilebilir arazilerimizle ilgili bir arazi çalışmasıyla beraber belediye olarak kendi ekipmanlarımızla üretim yapma kararı aldık.

Ankaramızın 25 ilçesinde bin 15 çiftçimizle sözleşmeli üretim için imza aldık. Bu bin 15 çiftçimiz 20 bin dekarlık alanda üretim gerçekleştirecek.

"2 BİN 100 DÖNÜMDE PATATES VE FASULYE EKECEĞİZ"

Bu dönem için 250 dönüm sebze üretimi gerçekleştireceğiz. 2 bin 100 dönümde de patates ve fasulye ekimi gerçekleştireceğiz. Amacımız ülkemizde tarım üretimine katkı sağlamaktadır. Biz bu ürünleri Ankara'da sosyal yardımlar kapsamında yardım alan ailelerimize dağıtmayı planlıyoruz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde