Ankapark kapandı 250 işçi ortada kaldı

Ankapark kapandı 250 işçi ortada kaldı

Gökçek’in “Ziyaretçi rekoru kıracak” dediği 750 milyon dolarlık Ankapark, ilgi görmeyince kapatıldı. Demir yığını haline gelen tesisten kapı dışarı edilen ve uzun süredir maaş alamayan 250 işçi, hesap soracak muhatap bulamıyor

Ankapark kapandı 250 işçi ortada kaldı
16px
24px
13.02.2020 12:27
ABONE OLgoogle

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “En büyük hayalim” dediği ve Ankara’ya yılda 10 milyon turist getireceğini savunduğu Ankapark’ın kapısına kilit vuruldu.

Atatürk Orman Çiftliği arazisine zarar verdiği gerekçesiyle eleştirilen ve 750 milyon dolarlık maliyeti ile tepki çeken Ankapark, koca bir demir yığını haline geldi. Yurttaşlardan ilgi görmeyince kapatılan Ankapark’ın kapısında yalnızca bir bekçi bırakıldı. Ankapark’ta çalışan yüzlerce işçi ise binlerce liralık alacakları ile işten ayrılmak zorunda kaldı. 4.5 Milyar TL harcanan Ankapark demir yığınına döndü!

Açıldığı günden itibaren çeşitli sorunlarla gündeme gelen Ankapark’taki oyuncakların bakımının son iki aydır yapılmadığı da öğrenildi. Ankapark çalışanları, personel yetersizliği nedeniyle oyuncakların korumalar tarafından çalıştırıldığını iddia etti. İddiaya göre, şirketten alacağı olan teknik personel içeri alınmayınca, oyuncakların rutin kontrolleri de yapılamadı.

YETKİLİ YOK

Ankapark eski çalışanı Alican Kaya, tesisi işleten işletmenin iflasını bildirdiğini söyledi. Bir süre önce kendilerine kısmi bir ödeme yapıldığını ifade eden Kaya, “Şubatın 10’una kadar ödeme yapacaklarını söylediler ama halen ödeme yapılmadı” ifadesini kullandı. Alacaklarını sormak için tesise giden Kaya, “Şu anda yetkili kimse yok. Ödeme yapılacağı zaman size mesaj gelecek” yanıtını aldı.

‘YENİ BİR OFİS AÇACAĞIZ’

Tesisi işleten Ankapark Turizm İşletmeleri’nin yeni bir ofis kuracağı ve Ankapark’taki çalışma karşılığındaki ücretlerini alamayan işçileri oraya davet ettiği öğrenildi. Ücretlerin ne zaman ödeneceğini soran işçilere işletmenin yanıtı, “Yeni ofise geçeceğiz. Ödemeyi orada yapacağız” oldu.

Mustafa Mert Bildircin/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde