Amazon 1 Trilyon Dolar kaybeden ilk şirket oldu!

Amazon 1 Trilyon Dolar kaybeden ilk şirket oldu!

Amazon, hisselerin değerinde yaşanan sert düşüş nedeniyle dünya üzerinde piyasa değerinden 1 trilyon dolar eksilen ilk halka açık şirket oldu.

Amazon 1 Trilyon Dolar kaybeden ilk şirket oldu!
16px
24px
10.11.2022 16:17
ABONE OLgoogle

Amazon, yükselen enflasyon, sıkılaşan para politikaları ve hayal kırıklığı yaratan bilançoların sonucunda bu yıl hisse senedinde tarihi bir düşüş yaşadı. E ticaret devi yaşanan düşüşle birlikte, dünya üzerinde piyasa değerinden 1 trilyon dolar eksilen ilk halka açık şirket oldu.

Amazon’un en değerli olduğu tarihten bugüne kadar piyasa değerinden 1 trilyon dolar silinirken rakibi Microsoft 889 milyon dolar kayıpla Amazon’un gerisinde kaldı. E-ticaret ve devinin hisseleri dün yüzde 4,3 düşerken şirketin piyasa değeri 879 milyar dolara geriledi. 

Şirket, Temmuz 2021’de 1,88 trilyon doları görerek rekor değere ulaşmıştı. Böylece son 15 ayda Amazon’un değerinden 1 trilyon dolar buharlaşmış oldu. Windows, Office gibi dev yazılım ürünleri ile tanınan Microsoft ise Kasım 2021 gördüğü 2,5 trilyonluk rekor değerinden bugüne kadar 889 milyar dolar kaybetti.

E-TİCARET YAVAŞLIYOR

Bu yıl ABD Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği faiz artışlarının yatırımcıyı borsadan uzaklaştırması ile birlikte borsalarda işlem gören pek çok şirketin hisseleri büyük değer kaybetti. 2021’de rekor kıran teknoloji şirketlerinin hisseleri de bu yıl en sert gerileyen şirketler oldu. En büyük beş ABD teknoloji şirketinin piyasa değerinden bu yıl yaklaşık 4 trilyon dolar buharlaştı.

Dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş platformu Amazon ise bu yılı talepte gelişen yavaşlamaya uyum sağlamak için harcadı. Geçtiğimiz ay Amazon, alışveriş yapanların ekonomik belirsizlik karşısında harcamalarını azalttığı için şirket tarihindeki en yavaş gelir artışını öngörmüştü.

JEFF BEZOS’UN SERVETİNDEN 83 MİLYAR DOLAR BUHARLAŞTI

Yavaşlayan satışlar, artan maliyetler ve faiz oranlarındaki artış nedeniyle şirketin hisseleri yılın başından bu yana neredeyse yüzde 50 düştü. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, yılın başından bu yana Amazon kurucusu Jeff Bezos’un servetinin yaklaşık 83 milyar dolar gerileyerek 109 milyar dolara düştü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde