Alüminyum fiyatlarında 'Rusya' etkisi

Alüminyum fiyatlarında 'Rusya' etkisi

Alüminyum Ukrayna krizinin enerji maliyetlerine etkisiyle geçtiğimiz hafta 2008'den bu yana en yüksek seviyesini görmesi sonrası Rusya'dan gelen olumlu mesajlarla bekleyişe geçti.

Alüminyum fiyatlarında 'Rusya' etkisi
16px
24px
16.02.2022 16:18
ABONE OLgoogle

Alüminyum geçtiğimiz hafta jeopolitik riskler ve tedarik sorunları nedeniyle 2008 sonrası en yüksek noktaya ulaşırken, bu hafta gerginliğin azalması sonrası yönünü aşağı çevirerek bekleyişe geçti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin diplomatik bir çözüme ulaşmayı umduğunu belirtirken, Ukrayna sınırından binlerce askeri çekeceklerini açıkladı.

Bu haber piyasalarda geniş çaplı bir yükselişe neden olurken, olası bir askeri müdahale sonrası alınacak yaptırım kararları nedeniyle Rusya’dan gelen metallerin tedariğinde bozulmalar yaşanabileceğine dair endişelerin de azalmasına neden oldu.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre artan yakıt maliyetleri, çevresel kısıtlamalar Avrupa ve Çin’de tedariği karmaşıklaştırırken, 2022’de baz metaller arasında en çok yükselen metal yüzde 14 ile alüminyum oldu. Alüminyum spot fiyatı bu hafta Londra Metal Borsası’nda (LME) 2018’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak anlık tedarikte sorunlar yaşanabileceğine işaret etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde