Altın yatırımcıların “virüs” değerlendirmesiyle geriledi

Altın yatırımcıların “virüs” değerlendirmesiyle geriledi

Altın, yatırımcıların Çin'de ortaya çıkan koronavirüsün hem fiziksel altın hem de yatırımcı talebi üzerindeki etkilerini değerlendirmesiyle üç haftadan daha uzun bir sürenin en yüksek seviyesinden geriledi.

Altın yatırımcıların “virüs” değerlendirmesiyle geriledi
16px
24px
03.02.2020 10:30
ABONE OLgoogle

Fiyat düşüşünde Çin hükümetinin piyasaları ve ekonomiyi destekleme yönündeki çabaları etkili oldu.

Yeni ay yılı tatilinden dönen Çin'de virüsten kaynaklı ölü sayısı tırmandı. Standard Chartered Bank değerli metal analisti Suki Cooper'a göre Wuhan koronavirüsünün Çin'de mücevher satışlarını vuran SARS'a benzer bir süreç izlemesi durumunda fiziksel altın talebi zayıflayabilir.

Çin Pazartesi günü faiz indirirken merkez bankasının piyasalar düşerken likiditeyi bol tutmam istemesiyle finansal sisteme nakit enjekte etti. Fonlarda borçlanma maliyetlerini 10 baz puan düşürdü.

Spot piyasada işlem gören altın Singapur saatiyle 11:00'de yüzde 0.4 düşüşle onsu 1,582.91 dolar ile 8 Ocak'tan beri en yüksek seviyesinden işlem gördü. Ocak'ta yüzde 4.7 yükselen altın fiyatları Ağustos'tan beri en güçlü aylık artışını kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde