Altın ve gümüş çıkışta! Altın mı, gümüş mü hangisi en çok kazandırıyor

Altın ve gümüş çıkışta! Altın mı, gümüş mü hangisi en çok kazandırıyor

Altın ve gümüş fiyatları yükselişte. Gümüş fiyatları son zamanların en yüksek seviyesine geldi. Çeyrek altın 750 lirayı geçti. Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu piyasaları değerlendirdi.

Altın ve gümüş çıkışta! Altın mı, gümüş mü hangisi en çok kazandırıyor
16px
24px
09.04.2021 09:13
ABONE OLgoogle

Altın fiyatları hafta ortasındaki çıkış ivmesini koruyor.  Gram altın 457 lira civarında seyrediyor. Altın fiyatlarındaki çıkış göstergesi  dolar da ise durağanlık olarak yansıdı dolar kuru 8 lira 15 kuruş seviyesinde izliyor.  

Gümüş fiyatları da son zamanların en yüksek seviyesine çıkarak 6 lira 70 kuruş bandına çıktı.  Kapalıçarşı'da  çeyrek altın 756 liradan, Cumhuriyet altını 3 bin 80 liradan, 22 ayar bileziğin fiyatı 419 liradan satılıyor. Altın fiyatlarındaki son durumu değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu analizlerini sosyal medya hesabından paylaştı.

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Altının ons fiyatı ise altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte tırmanışa geçti. Ons altın 1745 dolar seviyesine kadar yükseldi. Altın fiyatlarıyla ilgili yorumlarda bulunan finans uzmanı Tunç Şatıroğlu, "Altın haftalıkta, günlükte ve 4 saatlikte Wavetrend'e göre AL konumunda. 1747'nin üzerinde kapanış yaptığında günlükte de Kaufman ortalamasının üzerine çıkacaktır.

Ondan sonra hareketin güçlenmesi ve 1805'e gitmesini beklerim. Altın gümüş rasyosu yeniden yönünü aşağıya çevirmiş gibi görünüyor. Ancak şu anda Kaufman ortalaması desteğinde. Bu destek de kırılırsa bundan sonra gümüşün yeniden altına göre güçlendiğini görebiliriz diyebilirim." İddiasında bulundu.

GÜMÜŞ YÜKSELİŞE GEÇTİ

Gümüş fiyatları da altın gibi yükselişe geçti. Gümüşün gram fiyatı 6 lira 68 kuruşa kadar çıkarken şu sıralar 6 lira 63 kuruş seviyesini izliyor. Gümüşün ons fiyatı da 25 dolar seviyesini geçti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde