Altın, koronavirüs endişeleriyle yükselişe geçti

Altın, koronavirüs endişeleriyle yükselişe geçti

Altın fiyatları, aşı haberleriyle birlikte pazartesi günü sert bir düşüş yaşadıktan sonra artan koronavirüs vakaları ve salgının yükselişe geçtiği endişeleriyle yeniden tırmanışa geçti.

Altın, koronavirüs endişeleriyle yükselişe geçti
16px
24px
11.11.2020 08:05
ABONE OLgoogle

Altın fiyatları, yatırımcıların bazı ülkelerde artan koronavirüs vakalarına dair endişelerinin aşı haberlerinin önüne geçmesiyle birlikte ikinci gününde de yükseldi.

ABD pazartesi günü 142,907 koronavirüs vakası açıklayarak rekor kırdı ve bu hafta hastanede yatan hasta sayısında da en yüksek seviyeye ulaşması bekleniyor. Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanı Alex Azar, aşı kampanyasının ilkbaharda başlayabileceğini söyledi.

Altın pazartesi günü aşı haberleriyle sert bir düşüş yaşadıktan sonra koronavirüs salgınının artışa geçtiğine dair endişelerin artmasıyla yeniden yükseldi.

Yatırımcılar aynı zamanda seçilmiş Başkan Joe Biden’ın geçiş sürecinin nasıl olacağını ve bunun mali teşvik paketi ve doları nasıl etkileyeceğini yakından takip ediyorlar.

Philip Futures Kıdemli Emtia Yöneticisi Avtar Sandu “Avrupa ve ABD’de artan koronavirüs vakaları sağlığa ve ekonomik toparlanmaya dair endişeleri artırıyor.” dedi.

Spot altın, Singapur saatiyle 11:35’te yüzde 0.3 civarında yükselerek ve yüzde 0.1 yukarıda işlem görerek ons başına 1,879.97 dolar seviyesinde seyrediyor. Altın fiyatları pazartesi günü yüzde 5.2 değer kaybettikten sonra Salı günü yüzde 0.8 yükseldi.

Gümüş yüzde 0.5 yükselirken, platinum yüzde 0.2 değer kazandı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde