Altın dip yaptı! Teknik analizci altın için ne tahmin yaptı?

Altın dip yaptı! Teknik analizci altın için ne tahmin yaptı?

Altın fiyatları son günlerdeki yükselişinin aksine dün ABD'deki senato seçimleri ve arkasından yaşanan gelişmelerle düşüşe geçti. Altın ve gümüşteki düşüşü teknik uzman Tunç Şatıroğlu değerlendirdi.

Altın dip yaptı! Teknik analizci altın için ne tahmin yaptı?
16px
24px
07.01.2021 11:11
ABONE OLgoogle

Altın fiyatları küresel siyasette yaşanan olaylar nedeniyle adeta dip yaptı. ABD'deki Senato seçimlerini demokratların kazanması ve sonrasında yaşanan hadiseler nedeniyle gram altın 447 liraya kadar geriledi.

Yeni güne toparlanmaya başlayan altın fiyatları 450 lira bandına geldi. Altın fiyatlarındaki düşüş dolar kurunda da hissedildi. Dolar kuru 7 lira 26 kuruş seviyesinde izliyor. Altındaki düşüşü yorumlayan finans uzmanı Tunç Şatıroğlu altın ve gümüşteki son durumu analiz etti.

ALTIN YÜKSELİŞİNE DEVAM EDECEK Mİ?

Altın ve gümüşte yaşanan düşüş tüm piyasalarda yaşandı. Altının ons fiyatı ise 1947 dolardan 1925 dolara geriledi. Çeyrek altın ise 743 liradan satıldı. Altın fiyatlarındaki düşüşün sınırlı olduğunu açıklayan teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu "Altın dünkü dalgalanmayla yükselen kanalın dibine kadar indikten sonra yükseliş geçti. Demokratlar kazanırsa böyle olacağı zaten belliydi, alım fırsatı olacağını anlatmıştım. Faizlerin de durulmasını beklerim bir süre sonra. Altın yükselişine devam ediyor."İfadelerini kullandı.

GÜMÜŞÜN ROTASI NE OLACAK?

Gümüşün fiyatı da altınla birlikte düşüş trendine girdi. Gram gümüş 6 lira 31 kuruş bandına kadar gerilerken 7 Ocak Perşembe gününe yükselişle başladı gram gümüş 6 lira 37 kuruştan satılıyor. Gümüşteki düşüşü değerlendiren finans uzmanı Tunç Şatıroğlu, "Gümüşün de destek bulduğunu ve yönünü yukarı çevirdiğini, yükseliş kanalında hareketine devam ettiğini görüyoruz. Altın önden gidiyor şimdilik." değerlendirmesinde bulundu.

Editörün notu: Haberde geçen iddia ve tahminler haber niteliği ile verilmiştir. Yatırım tavsiyesi değildir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde