Altılı masa toplantısı bitti: İsim yok kararlılık var

Altılı masa toplantısı bitti: İsim yok kararlılık var

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ilk tur görüşmelerinin son toplantısını Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada “Ortak Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye Cumhurtiyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak” denildi.

Altılı masa toplantısı bitti: İsim yok kararlılık var
16px
24px
21.08.2022 22:02
ABONE OLgoogle

Güçlendirilmiş parlamenter sistem için bir araya gelen altı parti, ilk liderler turunu Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde tamamlandı. 14.00'da başlayan görüşmede saat 20.00 sularında ortak metin yayınlandı. Liderlerin imzasıyla yayınlanan metinde kararlılık vurgusu yapılırken Cumhurbaşkanı adayının ilk defa "ortak aday" olacağı ifade edildi.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde saat 14.00'te başlayan görüşmede saat 20.00'de ortak mutabakat metin yayınlandı.

Cumhurbaşkanı adayının gündeme gelmesi beklenmeyen toplantıda 6'lı masanın dağılacağı söylentilerine "kararlılık" vurgusu yapıldı.

Yayınlanan metinde, "Son dönemde yoğunlaşan partilerimize yönelik baskı ve şiddet uygulamaları mücadele kararlılığımızı asla sarsamayacaktır" denilirken; "Ortak sorunlarımız karşısında ortak sorumluluklarımızın ağırlığını hepimiz omuzlarımızda hissediyor ve iş birliği kararlılığımızı da bu sorumluluk bilinciyle sürdürüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Altılı masanın ilk toplantı tarihi olan 12 Şubat'a vurgu yapılan metinde, "12 Şubat'an çok daha kararlı ve umutluyuz!" denildi.

Metinde cumhurbaşkanı adayı ile ilgili ilk kez "ortak" kelimesine yer verildi. Metinde, "Ortak Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye Cumhurtiyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak" cümlesi yer aldı.

Yayınlanan metinde altılı masanın ikinci tur görüşmelerinin 2 Ekim'de başlayacağı ve ilk ev sahipliğini CHP'nin yapılacağı belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde