Alphan Manas, Saab’ı almak için ortak arıyor

Alphan Manas, Saab’ı almak için ortak arıyor

İflasını isteme aşamasına gelen İsveçli otomobil markası Saab’ı almak için Alphan Manas’ın şirketi Brightwell talip oldu.

Alphan Manas, Saab’ı almak için ortak arıyor
16px
24px
06.01.2012 06:16
ABONE OLgoogle

İflasını isteme aşamasına gelen İsveçli otomobil markası Saab’ı almak için Alphan Manas’ın şirketi Brightwell talip oldu. Manas “Saab’ı almak için yatırım fonu ya da ortaklar bulacağız” dedi.

MALİ kriz içinde olan İsveç otomobil markası Saab’ı Alphan Manas’ın şirketi Brightwell de talip oldu. Koç Holding’in alması için teklif götüren Saab için Hintli, Çinli, Koreli ve Türk şirketler kapışmaya başladı.

Saab’a Koreli SsangYong, Hintli Mahindra, Kanada ve Avusturya ortaklığıyla kurulan ve daha önce Alman otomobil devi Opel’i alan Magna da talip oldu.

Brightweel Holding Başkanı Alphan Manas, konuyla ilgili olarak Star’a yaptığı açıklamada Saab için başvurduklarını söyledi. Saab’la ilgili satış sürecinin en geç Nisan ayında başlayabileceğini belirten Manas “Bizim şimdiden başvurmuş olmamızın nedeni satış sürecine dahil olabilmek için. Talip olanlar listesinde bu günlerde olmazsanız, satış sürecinde şansınız kalmıyor” dedi.

Saab’ı almak için Türkiye’den bir yatırımcı fon ya da yatırımcı grubuyla görüşmeler yapacaklarını belirten Manas “Saab’ı almak için yeni bir şirket kurulacak” diye konuştu.

Saab’ın henüz iflasını istemediğini iflas talebinin ardından satış sürecinin başlayacağını vurgulayan Alphan Manas “Satın almayla ilgili detay vermek için henüz çok erken” diye konuştu.

Öte yandan Brightwell temsilcisi Zamier Ahmed’in şirketin üretimine İsveç’te devam edeceği konusunda garanti verdi. 

İbrahim Acar/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde