Almanya'da emlakçıdan darbe hazırlığı!

Almanya'da emlakçıdan darbe hazırlığı!

Almanya'da yapılan baskınlarda darbe planlamak ve terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla gözaltına alınan 25 kişinin 13'ü tutuklandı.

Almanya'da emlakçıdan darbe hazırlığı!
16px
24px
08.12.2022 06:17
ABONE OLgoogle

Almanya’da darbe yapıp yönetimi ele geçirme planı hazırlayan ‘Reichbürger’ isimli aşırı sağcı gruba 11 eyalette eşzamanlı baskın düzenlendi. 

Frankfurt’ta emlakçılık yapan Prens 13’üncü Heinrich’i ülkenin başına geçirmeyi planlayan yapılanmayla ilgili 25 kişi gözaltına alındı.

Bugün sabah saatlerinde ülke genelinde yaklaşık 130 evde aramalar yapan üç bine yakın polis ve GSG9 adlı özel kuvvetler birimi yaklaşık 30 kişiyi gözaltına almış, 52 kişi hakkında da tutanak hazırlamıştı. Federal savcılık yaptığı açıklamada, bugün öğleden sonra gözaltına alınanlardan 13'ünün tutuklandığını bildirdi.

Federal Kriminal Dairesi'nin (BKA) 'Gölge' adını verdiği operasyonda gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili, hakim ve yüksek rütbeli eski askerlerin olduğu Alman basınına yansıyan haberler arasında.

Karlsruhe Federal Savcılık sözcüsünün açıkladığına göre tutuklananlardan 2'si elebaşı olmak üzere 22'sinin terör örgütü üyesi olduğu belirtildi.

Sözcü, 3 kişinin ise terör örgütü destekçisi olmamakla suçlandığını aktardı. 27 başka zanlının daha olduğunu açıklayan sözcü "Bu oluşum için henüz bir isim bulamadık” dedi.

MONARŞİYİ GETİRME PLANI

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şüphelilerin Federal Almanya Cumhuriyeti’nin anayasal düzenini ortadan kaldırmak ve 1871 Alman İmparatorluğu’nu örnek alan bir devlet kurmak amacıyla terör örgütü kurmakla suçlandığı belirtildi.

Şüphelilerin darbeden sonra monarşiye dayalı yeni bir hükümet kurmayı ve ülkenin başına da ‘Reuss Prensi’ 71 yaşındaki 13’üncü Heinrich’in geçmesini planladıkları bildirildi.

Frankfurt kentinde yaşayan ve bir gayrimenkul firması olan Prens Heinrich’in 700 yıllık soylu bir aileden geldiği belirtiliyor.

Savcılıktan yapılan açıklamaya göre, örgüt üyeleri darbe planının başarıya ulaşması halinde bakanlık ve diğer devlet görevi dağılımlarını bile planlamış.

Şüpheliler devlet düzenini yıkmak ile suçlanıyor

Federal Savcılık Sözcüsü, "Dernek üyeleri, bu projenin ancak askeri araçlar kullanılarak ve devlet temsilcilerine şiddet uygulanarak gerçekleştirilebileceğinin bilincindedir. Buna cinayet işlemek de dahildir” dedi.

Önceki soruşturmalara göre, dernek üyelerinin bireysel olarak küçük bir silahlı grupla Alman Federal Meclisi'ne girmek için somut hazırlıklar yaptıklarına dair şüpheler de vardı.

Alman Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann, "Bu sabahtan beri büyük bir terörle mücadele operasyonu sürüyor" diyerek operasyonun başarılı olduğunu söyledi.

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise "Soruşturmalar, Reichsbürger çevresinden gelen bir terör tehdidinin farkında olmamıza izin veriyor" dedi.

Faeser, baskın yapılan terör örgütünün darbe ve komplo ideolojilerine ilişkin şiddetli fanteziler tarafından yönlendirildiğini vurguladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde