Almanya binlerce işçi alacak! Tarih duyuruldu

Almanya binlerce işçi alacak! Tarih duyuruldu

Uzun bir süredir Almanya tarafından başlatılacak olan işçi alımı merak ediliyordu. Almanya'nın işçi alımını kolaylaştıracak düzenlemesi ve fırsat kartında sona yaklaşıldı.

Almanya binlerce işçi alacak! Tarih duyuruldu
16px
24px
24.12.2022 10:41
ABONE OLgoogle

Almanya 61 yılın ardından Türkiye'den işçi alımına yeniden başlayacak. Genç nüfusunun az olması nedeniyle sık sık göç alan ülkelerin başında gelen Avrupa ülkesi, 16 farklı branşta personel alımına ihtiyaç duyuyor.

FIRSAT KARTI DAĞITILACAK

Almanya'nın dağıtacağı fırsat kartıyla ilgili detaylar merak ediliyor. 2023 yılı içerisinde Almanya binlerce kişiye kapılarını açacak. Vasıflı iş gücüne ihtiyacı bulunan Almanya bu kapsamda da fırsat kartı dağıtacak.

İşçi açığını dolduramayan Almanya, yabancı ülkelerden çalışmak için gelmek isteyenlere "Şans Kart" adı altında kolaylık sağlayacak.

Alman hükümetinin 2023 Ocak sonunda yürürlüğe koyması beklenilen Şans Kart ile meslek sahipleri iş bulabilecek.

Şans Kart sayesinde belirlenen işi yapma potansiyeli olanlar, elinde ustalık diploması olanlar, kalfalık belgesi olanlar bile "İş aramak için Şans Kartı" ile Almanya'ya gelebilecek.

Özellikle Türkiye'den büyük rağbet gören Almanya'ya hizmet sektörü, oteller, lojistik firmaları, paket servisler, garsonlar, restoranlar, inşaat sektörü için işçi gidebilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Türkiye’deki Almanya Başkonsolosluğuna başvurup ‘İş aramak amacıyla’ Almanya’ya gidebilecek. Bu kişilere bir şans kartı verilecek ve puanlama sistemi yapılacak.

Puanlama sistemi getirilecek

DW Türkçe'de yer alan habere göre, ilgili puan sistemi dört kriterden oluşacak. Bunlar, yabancı bir diploma, en az üç yıllık mesleki deneyim, dil becerileri veya Almanya'da daha önce kalmış olmak ve 35 yaşın altında olmak olarak dile getiriliyor.

Dört kriterden üçünü yerine getirenlere fırsat kartı verilmesi planlanıyor. Kartın yapısı hükümet tarafından belirlenecek.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde