Almanlar, Ruslarla tatili istemiyor

Almanlar, Ruslarla tatili istemiyor

Tatilini Türkiye"de geçirmek isteyen Almanlar, kalacakları otelde Rus turist istemiyor. Rus turistlerin olmadığı otellere rezervasyon yaptırıyorlar

Almanlar, Ruslarla tatili istemiyor
16px
24px
12.03.2007 06:49
ABONE OLgoogle

Almanya"nın Berlin şehrinde düzenlenen ITB Turizm Fuarı"nda Alman-Rus çekişmesi yaşandı. Fuara katılan Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Açıkgöz, Alman turistlerin Ruslarla tatil yapmak istemediği için, rezervasyon yaptırırken Rus turist kabul edilip edilmediğini sorduğunu ve Rus turist kabul etmeyen otelleri tercih ettiğini söyledi.

Son yıllarda Rus turistlerin Türkiye"ye olan ilgisi gidirek artarken, Türkiye"nin müdavimi olan Almanların bu durumdan hoşnut olmadığı ortaya çıktı. Rus turistlerle aynı otellerde kalmak istemeyen Alman turistlerin, rezervasyon tercihlerinde bu durumu göz önüne aldıkları belirlendi. 7-11 Mart tarihleri arasında Almanya"nın Berlin şehrinde düzenlenen ITB Turizm Fuarı"nın turizmde farklı trendlerin ön plana çıktığını gösterdiğini belirten bir değerlendirme yapan Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Yöne

tim Kurulu Başkanı İlhan Açıkgöz, “Alman turistlerin Antalya"da Rus misafir kabul eden tesislere ilgisinin azaldığı ve Rus kabul etmeyen destinasyonlara yöneldiğini öğrendik” dedi. “ITB Berlin turizm fuarında en çok ilginin online rezervasyon ve satış yapan standlara olduğunu da gözlemledik” diyen Açıkgöz, son dönemde Almanya"da online rezervasyonlarda büyük bir artış olduğunu, online rezervasyonlarda da, otellere Rus turist alınıp alınmadığının özelikkle sorgulandığını söyledi.

“REKABET ÖN PLANA ÇIKTI

İspanya, İtalya, İngiltere ve Rus televizyonlarına demeç veren Açıkgöz, “Turizm sektörü olarak, ülke rekabetinden çok, ürün rekabetinin ön plana çıktığını artık görmemiz gerekiyor. Değişimi yakalayamadığımız sürece ülkeye ve bölgeye olan ilgi de azalacaktır” dedi.

Selda Erçetin/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde