Alman bankasından dolar için düşündüren tahmin

Alman bankasından dolar için düşündüren tahmin

Alman yatırım kuruluşu Commerzbank, dolar/TL paritesine ilişkin düşündüren açıklamalarda bulundu.

Alman bankasından dolar için düşündüren tahmin
16px
24px
22.09.2021 04:17
ABONE OLgoogle

Türk Lirası'nın  yaşadığı güç kaybı, yazın en popüler para biriminde hedef değişikliklerine neden oluyor. TL güne dolara karşı değer kazanarak, 8.64-65 düzeyinde başlarken, global piyasalarda paniğin yatışmasından fayda gördü.  

Reuters’e göre TCMB Perşembe günü faiz indirecek. Bu durumda da TL’nin zayıflaması neredeyse kaçınılmaz olarak görülüyor. Commerzbank FICC Teknik Analisti Alex Rudolph dolar/TL’nin bu yıl içinde rekor tazeleyeceğini öne sürdü.

Paraanaliz.com'da yer alan habere göre,  uluslararası yatırım kuruluşu Commerzbank tarafından hazırlanan teknik  analizde dolar/TL paritesinin 8,6824 seviyesindeki ağustos zirvesini  aşmasının ardından 8,8057’deki rekor yüksek seviyeyi hedeflemesinin  beklendiği yorumu yapıldı.

Kuruluşun FICC Teknik Analisti Alex Rudolph tarafından yapılan teknik  analizde paritenin 8,6824 ile ağustos ayı zirvesinin üzerini görerek 8,8057 seviyesini yeniden çerçeveye aldığı yorumunda bulunuldu. “Bununla  birlikte ideal olan teyit için günlük grafikte 6,6824’ün kapanış  görmek” ifadelerini kullandı.

Bu seviyenin aşılmasının ardından gündeme ilk olarak 8,7532 ile Haziran  ayı başında görülen zirvenin ardından ise 8,8057 ile tüm zamanların  en yüksek seviyesinin gelebileceğini belirten analist, “Bu seviyelerin  aşılması ile 9,0 düzeyindeki psikolojik seviyeye yeniden çerçeveye  gelir” yorumunda bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde