Aliyev'den Ermenistan'a tepki: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak

Aliyev'den Ermenistan'a tepki: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada Ermeni hedeflerinin Azerbaycan ordusu tarafından vurulduğunu açıkladı. Aliyev "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik" dedi.

Aliyev'den Ermenistan'a tepki: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak
16px
24px
27.09.2020 09:39
ABONE OLgoogle

Dağlık Karabağ'da çatışmaların yeniden alevlenmesi üzerine bir açıklama yapan İlham Aliyev, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik" ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ın işgal ettiği Azeri topraklarına yasa dışı şekilde yerleşmeye çalıştığını kaydeden Aliyev, "Ermenistan'ın başlattığı saldırı neticesinde şehit ve yaralılarımız var. Kendi öz topraklarımızı savunuyoruz. Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan’dır" diye konuştu. Ermenistan, can Azerbaycan'a saldırdı! Sivillerden ölenler var

'Ermenistan askerinin bizim toprağımızda ne işi var?'

Aliyev sözlerini şöyle sürdürdü: "Ermenistan gerekli cevabı aldı ve alacak. Ermenistan'la Karabağ müzakereleri şu an devam etmiyor. Karabağ Azerbaycan'dır. Dağlık Karabağ tarihi, ezeli ve ebedi Azerbaycan toprağıdır. BM'de Ermenistan'ın yeni savaşa hazırlandığını söyledim. Ermenistan askerinin bizim toprağımızda ne işi var? Azerbaycan ordusu toprağında düşmana darbe indiriyor. Karabağ Azerbaycan'dır."

Ermenistan hükümeti sıkıyönetimi ve kısmi seferberliği görüşecek

Bu arada Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, hükümetin bugün acil koduyla toplanacağını ve sıkıyönetim ilan edilmesini görüşeceklerini söyledi.

Paşinyan, "Bugün Güvenlik Konseyi toplantısı yapacağız ve daha sonra hükümet, sıkıyönetim ve kısmi seferberlik ilan etme konusunu görüşecek" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde