Alibaba'nın patronu 1 yıl sonra nerede ortaya çıktı?

Alibaba'nın patronu 1 yıl sonra nerede ortaya çıktı?

Alibaba Grup kurucusu ünlü Çinli milyarder Jack Ma Yun, şirketine yönelik ekonomik yaptırımlardan yaklaşık bir yıl sonra ortaya çıktı.

Alibaba'nın patronu 1 yıl sonra nerede ortaya çıktı?
16px
24px
13.10.2021 06:57
ABONE OLgoogle

Alibaba Grup'un kurucusu ünlü Çinli milyarder Jack Ma Yun, yaklaşık bir yıl sonra ilk kez Hong Kong’da ortaya çıktı.

Hong Kong Stardart gazetesi, yüksek mevkilerdeki iki kaynağın Jack Ma’yı 1 Ekim’de Hong Kong’da gördüklerini söylediklerini bildirdi. Jack Ma’nın kentte bazı işadamları ile görüştüğü belirtildi, ancak bunların kim olduğu belirtilmedi. Jack Ma’nın o tarihten sonra Hong Kong’dan ayrılıp ayrılmadığı da bilinmiyor.

Jack Ma uzun süredir gözlerden uzak yaşıyordu ve kendisinin Çin’den ayrılmasının yasaklandığı ileri sürülüyordu.

Jack Ma’nın tekrar halk arasında görülmesi Çin yetkilileri ile ilişkilerinin iyileşmeye başladığının göstergesi olarak yorumlandı.

Ünlü işadamı, Çin milliyetçisi sinema filmi Changjin Gölü Savaşı’na yatırım yapan 17 şirketten biri olduktan sonra ilişkiler yumuşamaya başlamıştı. Film, Kore Savaşı sırasında Çin askerlerinin Amerikan askerleri ile savaşını anlatıyor.

Jack Ma ayrıca Devlet Başkanı Şi Jinping’in, Çin toplumundaki zenginlik farklarını azaltmak için uygulamaya koyduğu “ortak refah” girişimini de destekleme sözü vermişti. Alibaba şirketi Şi’nin “ortak refah” girişimine 2025’e kadar 100 milyar yuan yatırarak küçük ve orta ölçekli işletmelere sübvansiyonlar sunacak.

Alibaba, anti tekel idaresi tarafından bu yıl 18,2 milyar yuan (2,75 milyar dolar) cezaya çarptırıldı. (AJANS BİZİM)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde