Ali Osman Akat, 'Uyuşturucu'dan beraat etti!

Ali Osman Akat, 'Uyuşturucu'dan beraat etti!

Uyuşturucu kaçakçılığından yargılanan L’actone Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat, "uyuşturucu ve uyarıcı madde ithal etme" suçundan yargılandığı davada, 'yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği' gerekçesiyle beraat etti.

Ali Osman Akat, 'Uyuşturucu'dan beraat etti!
16px
24px
31.01.2023 07:40
ABONE OLgoogle

Kolombiya’dan 'kozmetik ürün' adı altında uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklanan eski Türk- Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) Genel Başkanı ve L’actone Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Süleyman Yekenkunrul ve Tevfik Akan Atak getirildi. Diğer sanıkları ise avukatları temsil etti. Duruşmada son savunmalarını yapan sanıklar, suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler.

5 sanığa beraat

Mahkeme heyeti, sanıklar Ali Osman Akat, Sarra Chouıekh, Ali Karataş ve Mustafa Güldiken hakkında "uyuşturucu ve uyarıcı madde ithal etme" suçundan dava açılmışsa da sözkonusu suçu işlediklerine dair "yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği" gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

Bir süre tutuklu kalan sanıkların hükmün kesinleşmesinin ardından ağır ceza mahkemesine tazminat isteminde bulunabilecekleri de kararda yer aldı. Heyet, tutuklu sanık Süleyman Yekenkunrul hakkında da "yeterli delil elde edilemediğinden" beraatine ve yurt dışı yasağı konularak tahliyesine karar verdi.

Sanık Tevfik Akan Atak ise ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ithal etme’ suçundan neticede 25 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına ve 262 bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı. Ayrıca sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

Erdoğan ve Soylu ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı

Akat'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve aralarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da olduğu birçok bakan ile birlikte fotoğrafının ortaya çıkması, kamuoyunda tepkilere yol açmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde