Ali Koç açıkladı: Emre Belözoğlu dönemi kapandı

Ali Koç açıkladı: Emre Belözoğlu dönemi kapandı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensupları ile yaptığı toplantıda Emre Belözoğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Ali Koç açıkladı: Emre Belözoğlu dönemi kapandı
16px
24px
01.06.2021 16:45
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, medya buluşmasında Emre Belözoğlu ile yola devam etmeyeceklerini açıkladı. Başkan Koç, "Emre Belözoğlu'nu da riske atmamak adına yabancı hoca kararı verdik. Emre düşünmek için zaman istedi ama çok sıcak baktığını söyleyemem" dedi.

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu dönemi resmen sona  erdi. Başkan Ali Koç düzenlediği basın toplantısında Emre Belözoğlu ile yola devam etmeyeceklerini açıkladı. 

Ali Koç'un konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Emre Belözoğlu merak edilmesi gereken bir konu. Bütün başkanlık dönemimi bir hocayla geçiririm demiştim. Ama ne yazık ki henüz kan uyuşmasını sağlayamadık. Değişiklik yaptıkça zincirleme takım etkileniyor. Aynı hocayla devam etmek istiyorduk. Emre Belözoğlu'na ben müteşekkirim. Bizden önce yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ben Emre'yi yöneticiyken tanıdım. Kendisinden ne istediysek saf duygularla elinden gelenin en iyisini yaptı. Zamanı geldiğinde kendi cebinden de bazı ihtiyaçları karşıladı. Emre ile istişare etmek için görüştük. Kendisine kariyer planlaması yapmıştı. O sezon sonunda Ersun hocanın arzusuyla kaptan olarak döndü. Sportif direktör oldu. Beklentinin çok üstünde performans sergiledi. Temaslar açısından, kısıtlı imkanlarımıza rağmen, harcama limitlerine uyum sağlama açısından büyük artılar getirdi. 7-8 ay sonra kendini teknik direktör olarak buldu.

"EMRE SICAK BAKMIYOR"

Son derece riskli bir göreve soyundu. 10 maçlık periyotta 23 puan aldı. Erol hoca 21, 22 puan aldı. Sahada gördüğümüz futbol Fenerbahçelilerin beklenti içinde olduğu futboldu. Şampiyonluğu Sivasspor maçında kaçırdık. Teknik direktör konusunda 3 alternatifimiz vardı. Biri Emre ile devam etmek, diğeri yabancı teknik direktörün altında Emre'nin tecrübe kazanması, üçüncüsü de yepyeni yabancı teknik direktör. Şu anda yerli arasında tek isim Emre Belözoğlu'nu görüyorum. Deneyim, yaşanmışlık, tecrübe çok önemli. İçinde bulunduğumuz durumda Emre Belözoğlu ile devam etmemiz hemen bizim hem de onun açısından riskli. Çok sıcak baktığını söylemem. 

"HİZMETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç olarak, Emre Belözoğlu'na hizmetleri için teşekkür ediyorum. İnşallah en hayırlı kararı bu süreç içerisinde vermiş oluruz.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ

FETÖ'nün futbol yapılanması soruşturması kapsamında hakkında ihbar yapılan Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'na ikinci kez takipsizlik kararı verilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde