Ali Ağaoğlu suskunluğunu bozdu

Ali Ağaoğlu suskunluğunu bozdu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, önceki gün Ali Ağaoğlu’nun Bodrum-Milas arasına yapmayı planladığı projeye tepki gösterdi. Aras'ın açıklamalarının ardından Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

Ali Ağaoğlu suskunluğunu bozdu
16px
24px
28.09.2021 23:07
ABONE OLgoogle

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Instagram hesabından yaptığı paylaşımında, “Ali Bey, 8 milyar TL’ye gerçekleştireceğiniz bu projeden, 20 milyar TL gelir beklediğinizi söylemişsiniz. Peki, bu akıl almaz boyutlardaki projenizin aynı boyutlardaki su ihtiyacı ve kanalizasyon tahliyesi başta olmak üzere bölgemizde oluşturacağı devasa yükler ile neden olacağı doğal hasarlar ne olacak?” ifadelerini kullandı.  Bodrum Belediye Başkanı’ndan Ali Ağaoğlu’na tepki: Bodrum markasını kullanma hakkını size kim verdi?

AĞAOĞLU'NDAN YANIT GELDİ

Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndan Bodrum Belediye Başkanı'na cevap geldi. Tepkinin projeye ilişkin eksik bilgilerden kaynaklandığı belirtilirken, projenin çevreye duyarlı uluslararası LEED-ND sertifikasının gerektirdiği esaslara göre planlandığı ve oturum alanının arazinin yüzde 10'unu geçmediği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, "Grubumuz, Muğla – Milas Turizm Yerleşkesi projesini de Türkiye’de örneği bulunmayan bir şekilde tamamen sürdürülebilirlik anlayışıyla ve günün koşullarına ve beklentilerine uygun olarak hayata geçirmek için çalışmaktadır. Projenin tamamı dünyaca kabul edilmiş olan çevreye duyarlı uluslararası USGBC (US Green Building Council) tarafından verilen LEED-ND (Leed for Neighborhood Development) sertifikasının gerektirdiği esaslara göre planlanmaktadır" denildi.

OTURUM ALANI YÜZDE 10'U GEÇMEYECEK

Projeye ilişkin bilgilerin de verildiği açıklamada, imarlı ve mülkiyeti şirkete ait olan yaklaşık 4,8 milyon metrekare arazi üzerindeki taban oturum alanının yüzde 10’u dahi geçmeyeceğinin öngörüldüğü belirtildi. Arazinin geri kalan yüzde 90'lık kısmının ise yeşil alan, bölge halkı ile geliştirilecek akıllı tarım alanları, peyzaj alanları, spor alanları, kültür ve sanat alanları ve çocuk oyun alanları olarak planlandığı ifade edildi.

KAMUYA HİÇBİR YÜK GETİRMEYECEK

Yanan orman arazileri üzerine proje geliştirildiği iddialarına ilişkin ise "Arazimizde, Bodrum’un en büyük ağaç ve bitki seralarından biri geliştirilmiş ve düzenli bakımları yapılmaktadır.

Bölgenin dokusuna uygun olarak geliştirilen ağaç ve bitkiler ile bölgenin en yeşil yerleşkelerinden birini yapabilmeyi arzu etmekteyiz. Proje Türkiye’nin bu denli büyük değerde yeşil alan altyapısı hazır tek projesidir" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan projenin enerji ihtiyacının güneş enerjisinden, su ihtiyacının ise deniden sağlanmasının planladığı aktarıldı. Ayrıca, altyapı ve çevre ile ilgili yatırımların şirketin kendi kaynakları ile karşılanacağı ve kamuya hiçbir ek yük getirmeyeceği belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde