Albayrak, 'dolar kurunun 5.7-5.9 olmasından memnun musunuz?' sorusuna nasıl cevap verdi?

Albayrak, 'dolar kurunun 5.7-5.9 olmasından memnun musunuz?' sorusuna nasıl cevap verdi?

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Japonya'da yayınlanan Nikkei gazetesinin sorularını yanıtladı.

Albayrak, 'dolar kurunun 5.7-5.9 olmasından memnun musunuz?' sorusuna nasıl cevap verdi?
16px
24px
24.01.2020 12:02
ABONE OLgoogle

Nikkei gazetesinin sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'kurun 5.7-5.9 aralığındaki değerinden memnun olup olmadığı'na dair soruya, "Cari işlemler hesabındaki dengelenmeyle ithalat ve ihracattaki gelişmelere baktığımız zaman, döviz kuru rekabetçi görünüyor" yanıtını verdi.

Albayrak, Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında 5.7-5.9 aralığındaki değerinden memnun olup olmadığına ilişkin soruya, "Cari işlemler hesabındaki dengelenmeyle ithalat ve ihracattaki gelişmelere baktığımız zaman, döviz kuru rekabetçi görünüyor" şeklinde yanıt verdi.

Albayrak, kamu bankalarının dolar satmasının kuru dengelemenin bir yöntemi olup olmadığına ilişkin soruyu da "Serbest piyasa koşulları içinde, kamu bankaları hem kamu yararını gözetiyor hem de karlılığı, ve bu böyle devam edecek" ifadeleriyle yanıtladı.

"Bence Merkez Bankası piyasalar, hükümet de dahil olmak üzere hissedarlar ile uyumlu bir şekilde iletişimi güçlendirerek iyi bir yönetim sergiliyor, finansal istikrar sağlamak için ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor" diyen Albayrak, bu konuda gelen eleştirilerin hiçbirini kabul etmediğini söyledi.

Türkiye ekonomisi ve finansal sistemi için en kötüsünün geride kaldığını ve Türkiye'nin şu anda dış ve iç şoklara karşı daha dirençli olduğunu ifade eden Albayrak, Türk ekonomisinin yılın son çeyreğinde büyük olasılıkla yüzde 5 civarında gerçekleşen büyümenin katkısı ile 2019 yılının tamamında yüzde 0.5 civarında büyüdüğünün tahmin edildiğini anlattı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde