Akşener'den Erdoğan'a çağrı: Millete küfür eden Cengiz'in ihalelerini iptal et!

Akşener'den Erdoğan'a çağrı: Millete küfür eden Cengiz'in ihalelerini iptal et!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın  Bingöl'de şehit yakınına küfür etmesini, "Evet Lütfü Bey bir hata yaptı, istifa etti. Milletimize küfür eden Mehmet Cengiz’in ihaleleri iptal edip küfürden sonra sildiğin vergi borçlarını hemen tahsil et" dedi.

Akşener'den Erdoğan'a çağrı: Millete küfür eden Cengiz'in ihalelerini iptal et!
16px
24px
09.11.2021 10:58
ABONE OLgoogle

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın  Bingöl'de şehit yakınına küfür etmesini, "Evet Lütfü Bey bir hata yaptı, karşısındaki kadın olan genel başkanına ağza alınmayacak hakaretleri etmiş, ahlaksız bir adam da olsa koruma içgüdülerine, sinirlerine hakim olması gerekirdi. Siyasi deneyimi ve konumu bunu gerektirirdi. Ama maalesef olamadı ve hislerine yenik düştü" şeklinde yorumladı.

"Ancak benim asıl dikkatimi çeken bu olay vesilesiyle başka Sayın Erdoğan olmak üzere AK Parti mensuplarının gönüllerindeki şehit şehit yakını hatta kadın hassasiyetini keşfetmeleri oldu" diyen Akşener, sözlerinin devamında iktidar kanadının Lütfü Türkkan üzerinden İyi Parti'ye yönelik eleştirilerine bir video ile yanıt verdi. Söz konusu videoda AKP'li isimlerin geçmişte vatandaşlara yönelik hakaretlerine ve Abdullah Öcalan'ın kardeşinin TRT'ye çıkarılmasına yer veren Akşener, "Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının şehitlerimize olan saygısı milletimize olan muhabbeti kadınlara olan hassasiyeti neresinden tutsanız rezillik, saygısızlık, derin bir kirlilikle karşı karşıyayız. Bir hususun altını kalın bir şekilde çizmek istiyorum ellerinde şehitlerimizin kanı olan teröristleri devletin televizyonuna çıkarıp  konuşturanlar bize şehitlerimiz üzerinden ahkam kesemez" ifadelerini kullandı.

Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Lütfü Beyin hatasından siyasi rant kovalayacağına milletin gözünde kaybettiğin itibari sahte kabadayılık şovlarıyla kazanmaya çalışacağına, hazır şehitlerimiz için yepyeni bir hassasiyet geliştirmişken fırsat bu fırsat gel atılması gereken bazı adımları hemen at. Mesela milletimize küfür eden Mehmet Cengiz’in ihaleleri iptal edip küfürden sonra sildiğin vergi borçlarını hemen tahsil et. Mesela; Dini değerlerimizle dalga geçen Egemen Bağış’ı, atadığın Büyükelçi görevinden hemen al. Mesela; Senin zihniyetindeki birinden, istifa etmesini elbette beklemiyorum, ama en azından, daha önce 'kelle' olarak andığın şehitlerimizin ailelerinden, en azından özür dile” diye seslendi.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yarın 10 Kasım, ortak bir hüznümüzün mavi gözlü bozkurtumuzu ebediyete uğurladığımızın yıl dönümü. O büyük iradenin lideri bundan 83 yıl önce aramızdan ayrıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdaki ayrık otlarını saymazsak Türkiye’nin her kimlikten her renkten vatandaşın şükranla andığı bir liderdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin buluşma noktasıdır. Ahlaksız gayretlere rağmen o büyük insanın vakfettiği bu büyük aziz milletin kalbinden silmeyi başaramadılar. Görüyorum ki vefatından 83 yıl sonra bile neden hâlâ bu kadar sevildiğini anlamakta zorlanıyorlar. Şaşırmıyoruz Çünkü önce millet diyemeyenlerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamaları mümkün olamaz. Allah'ın huzurunda ondan razı olduğumuzu ilan ediyoruz. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten razıyız Allah da mavi gözlü bozkurtumuzdan ve tüm istiklal gazilerimizden razı olsun.

"Karşımızda bütün değerleri ayaklar altına almış kirli bir zihniyet var"

"O büyük mücadelenin en önemli özelliği neydi biliyor musunuz aynı amaç uğruna birlikte çarpan yüreklerdi. Aynı dün olduğu gibi bugün de Türkiye'nin en önemli ihtiyacı budur. O nedenle bizim görevimiz AK Parti iktidarının aksi yöndeki tüm gayretine karşı milletimizin her bir ferdinin yüreğinin bir arada artmasını sağlamaktır. Onlar kavga çıkartmaya çalıştıkça havuz medyasının tuzaklarıyla sinir uçlarımızla oynadıkça biz istediklerinin tam tersini yapıp sakin olmaya mecburuz. Bizim siyasetimizde ayrıştırma ve düşmanlık değil birlik ve kardeşlik vardır. Karşımızda bütün değerleri ayaklar altına almış kirli bir zihniyet var.

"Lütfü Bey bir hata yaptı, koruma içgüdülerine, sinirlerine hakim olması gerekirdi ama maalesef olamadı"

"Her tür çirkinliği yapacaklar ama biz yolumuza devam edeceğiz. Nitekim biliyorsunuz geçtiğimiz cuma AK Partinin planlı bir provokasyonu sonucunda talihsiz bir olay yaşadık.

"Evet Lütfü Bey bir hata yaptı, karşısındaki kadın olan genel başkanına ağza alınmayacak hakaretleri etmiş, ahlaksız bir adam da olsa koruma içgüdülerine sinirlerine hakim olması gerekirdi. Siyasi deneyimi ve konumu bunu gerektirirdi. Ama maalesef olamadı ve hislerine yenik düştü. Elbette bu hatayı mazur görecek değiliz. Ancak benim asıl dikkatimi çeken bu olay vesilesiyle başka Sayın Erdoğan olmak üzere AK Parti mensuplarının gönüllerindeki şehit şehit yakını hatta kadın hassasiyetini keşfetmeleri oldu.

"Ellerinde şehitlerimizin kanı olan teröristleri devletin televizyonuna çıkarıp konuşturanlar bize ahkam kesemez"

"Ben de bazı ilaveler yapayım. Bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk'ün anasına Zübeyde Hanıma genelevde çalışıyor diyenler oldu sarayda kabul edildiler. Bu ülkenin kadınlarına başı açık kadın perdesiz eve benzer ya satılıktır  ya kiralık denildi. Elini uzatıp çekil şuradan diyen olmadı. Rize Belediye Başkanı çözüm sürecine ne gerek var her birimiz ikinci bir eş olarak Kürt kadınlarını alalım bu mesele çözülsün dedi, yerinde oturdu kınamaya bile uğramadı. Bu örnekleri defalarca sayı sonsuz sayıda anlatabiliriz. Bunları söylemek bile benim içimi acıtıyor. Ama biraz önce videosunu izlediğiniz ahlak şövalyesi Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının şehitlerimize olan saygısı milletimize olan muhabbeti kadınlara olan hassasiyeti neresinden tutsanız rezillik, saygısızlık, derin bir kirlilikle karşı karşıyayız. Bir hususun altını kalın bir şekilde çizmek istiyorum ellerinde şehitlerimizin kanı olan teröristleri devletin televizyonuna çıkarıp  konuşturanlar bize şehitlerimiz üzerinden ahkam kesemez. 

"Onlar hatalarında boğulup tıpış tıpış giderken, biz hatalarımızdan aldığımız derslerle her geçen gün büyüyoruz"

"Kadınlara etmediğini bırakmayanların bu ülkede sürekli kadınlar öldürülürken kılını kıpırdatmayanların bizim karşımızda kadınlardan dem vurmaya hakkı olamaz. Evet Lütfü Bey bir hata yaptı ancak kendisi yaptığı bir hata karşısında önce çıktı açık yüreklilikle özür diledi sonra da gereğini yapıp grup başkan vekilliği görevinden ayrıldı. Erdoğan ve arkadaşlarına sormak isterim; insanlar hatadan günahtan münezzeh değildir. Onun için hukukta hatayı anlayıp özür dilediğiniz zaman başak bir sonuç ortaya çıkar günah işlediğinizde cenabı hak tövbe yolunu açık tutmuştur. Tövbe edip o günahı tekrarlamadığınızda sizin için mağfiret kapıları açıktır. İyi Parti'yi İyi Parti yapan yapılan hata değil, yapılan hata karşısında gösterilen bu olgunluktur. Yüzsüzlüğün ve iki yüzlülüğün hüküm sürdüğü Ak Parti siyaseti ile bizim siyasetimizi ayıran işte budur. Onlar hatalarının üzerinde türlü yalanlarla tüy diker tepinirler biz hatalarımızı telafi ederiz. Onlar hatalarında boğulup tıpış tıpış giderken biz hatalarımızdan aldığımız derslerle her geçen gün büyüyoruz.

Erdoğan'a çağrı: Lütfü Beyin hatasından siyasi rant kovalayacağına, milletimize küfür eden Mehmet Cengiz’in ihaleleri iptal et

"Her ne kadar bayan dediyse, de bayanlığı reddediyorum, Lütfü Beyin hatasından siyasi rant kovalayacağına milletin gözünde kaybettiğin itibari sahte kabadayılık şovlarıyla kazanmaya çalışacağına, hazır şehitlerimiz için yepyeni bir hassasiyet geliştirmişken fırsat bu fırsat gel atılması gereken bazı adımları hemen at. Mesela milletimize küfür eden Mehmet Cengiz’in ihaleleri iptal edip küfürden sonra sildiğin vergi borçlarını hemen tahsil et. Mesela; Dini değerlerimizle dalga geçen Egemen Bağış’ı, atadığın Büyükelçi görevinden hemen al. Mesela; Senin zihniyetindeki birinden, istifa etmesini elbette beklemiyorum, ama en azından, daha önce 'kelle' olarak andığın şehitlerimizin ailelerinden, en azından özür dile.

"O özrün karşılığı bundan sonraki fasılda hukuktur"

"O özrün karşılığı bundan sonraki fasılda hukuktur. Ama hatasını kabul etti. sayın Erdoğan  maden o kadar hassassın şimdi sen ve arkadaşların için de aynı sorumluluğu alma vakti .hesap soran önce kendi hesabını sormayı bilecek. Ahlaklı olmak bunu gerektirir.

"Her dükkânın içinde a-Haber’inize provokasyon yaptırabilirsiniz, sizden korkan sizin gibi olsun!"

"Zannetmeyin harlayarak bizi geri çekeceksiniz. Her dükkânın içinde a-Haber’inize provokasyon yaptırabilirsiniz, her dükkânın kapısında porno sitesinde gezenlere, yavşak yavşak konuşanlara, yazı yazanlara provokasyon yaptırabilirsiniz. Yaptırın kardeşim! Sizden korkan sizin gibi olsun. Biz milletimizi dinlemeye, milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde