Akkuyu Nükleer A.Ş'den Türk öğrencilere "yüksek lisans" imkanı

Akkuyu Nükleer A.Ş'den Türk öğrencilere "yüksek lisans" imkanı

Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi “MEPhI” (NRNU MEPhI), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına özel “Nükleer Fizik ve Teknoloji” yüksek lisans programı için öğrenci alımı yapacağını duyurdu.

Akkuyu Nükleer A.Ş'den Türk öğrencilere "yüksek lisans" imkanı
16px
24px
22.03.2023 06:58
ABONE OLgoogle

Rusya’nın Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversiesi “MEPhI” Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına özel “Nükleer Fizik ve Teknoloji” yüksek lisans programı için öğrenci alımı yapacak.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali için uzman yetiştirmeyi amaçlayan program kapsamında 25 öğrenciye eğitim verilecek. Öğrencilerin eğitim masrafı Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından karşılanacak.

Akkuyu Nükleer A.Ş.’den yapılan açıklama göre üç yıllık yüksek lisans programına, bilim, teknoloji veya enerji alanında lisans derecesine sahip öğrenciler başvurabilecek. Öğrenciler ilk yıl Rusça teknik ağırlıklı eğitim görecek. Sonraki iki yıl ise uzmanlık derslerini alacak. Başvurular 1 Nisan 2023’e kadar yapılabilecek.

Bugüne kadar 300 gencin Türkiye’nin ilk nükleer sahasında istihdam edildiğini söyleyen Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, “Türkiye Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerden lisans düzeyinde mühendislik mezunlarının Rusya’nın önde gelen bir üniversitesinde nükleer enerji alanında eğitim almaları için yeni bir program başlattığımızı duyuruyoruz” dedi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde