Akıllı telefon pazarında 8 yılın en kötü 3. çeyreği

Akıllı telefon pazarında 8 yılın en kötü 3. çeyreği

Küresel akıllı telefon pazarı, yaşanan ekonomik dalgalanmalar sonucu tüketicilerin elektronik gibi zorunlu olmayan harcamaları erteleme eğilimine gitmesiyle, 2014'ten bu yana en kötü üçüncü çeyreğini yaşadı.

Akıllı telefon pazarında 8 yılın en kötü 3. çeyreği
16px
24px
19.10.2022 11:58
ABONE OLgoogle

Pazar araştırma şirketi Canalys'e göre, dünya çapında akıllı telefon sevkiyatları Eylül ayında sona eren üç ayda yüzde 9 düşerek 2022'nin tamamında süregelen düşüşü genişletti.

Canalys, talepteki düşüş eğiliminin 9 ay daha devam etmesini beklediğini belirtti.

Faiz oranlarındaki artışlar ve yükselen enerji fiyatları müşteri iştahında azalmaya yol açarken, Çin'de yaşanan ekonomik yavaşlama ve Kovid-19 karantinaları akıllı telefon satışlarındaki ivmeyi azaltmada kilit rol oynadı.

NETFLİX, 3. ÇEYREKTE ATAĞA GEÇTİ

Xiaomi Corp., Vivo ve Oppo gibi yerli oyuncuların tümü, bu yıl satışlarında çift haneli düşüşler kaydetti ve yalnızca Apple Inc.'in iPhone'u pazarda dayanıklılık gösterdi.

Veriler, Çin'de önemli bir varlığı olmayan Samsung Electronics Co.'nun, yoğun indirimler ve promosyonların katkısıyla, pazarın yüzde 22'si ile küresel lider konumunu koruduğunu gösterdi.

Eylül ayında iPhone 14 serisi satışa çıkan Apple, payını yüzde 18'e çıkarırken, Oppo ve Vivo geçen yıla göre daha küçük hisseler gördü.

Canalys analisti Sanyam Chaurasia, "Satış sezonuna girerken, satın almayı erteleyen tüketiciler, büyük indirimler ve paket promosyonların yanı sıra önemli fiyat indirimleri bekleyecekler. Geçen yılın güçlü talep dönemine kıyasla, dördüncü çeyrekte noel ve yılbaşı tatillerini kapsayan bayram dönemi için yavaş ama istikrarlı bir satış bekleniyor” şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde