Akciğeri güçlendiren 4 önemli solunum egzersizi

Akciğeri güçlendiren 4 önemli solunum egzersizi

Akciğer kapasitesinin bu dönemde çok önemli olduğuna dikkat çeken doktorlar, akciğeri güçlendirmek için herkesin yapabileceği, 4 egzersiz önerdi. 

Akciğeri güçlendiren 4 önemli solunum egzersizi
16px
24px
31.03.2020 10:42
ABONE OLgoogle

İstanbul Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Demet Ferahman ve Yunus Emre Doğan, 10 dakikalık 4 egzersizin, günde 5 kez tekrarlanması gerektiğini söylediler.

İşte her yerde yapabileceğiniz ve akciğerinizi güçlendirecek 4 egzersiz.

1- Dudak solunumu: Rahat bir pozisyondayken burundan iki üç saniye rahat nefes alınır ve dudaklar büzülerek 5-6 saniyede nefes verilir. Nefes verme sırasında akciğerlerde hapsolmuş havanın salınması sağlanır. Gevşemeyi teşvik eder, nefes darlığını azaltır.

2- Diyafram solunumu: Göğüs boşluğuyla karın boşluğu arasındaki diyafram makası, solunumda görev alan en önemli kastır. Diyafram solunumla bu kasın daha etkili çalışması sağlanır. Rahat bir şekilde ayakta ya da yatarken bir elinizi göğsünüze bir elinizi karnınıza yerleştirin. Burnunuzdan iki ya da üç saniye nefes alın. Karnınızın dışarı doğru hareket etmesine dikkat edin. Nefes verirken dudakları büzerek, karnınız üzerine hafifçe bastırarak nefesinizi verin.

3- Derin nefes alma: Akciğerlere hava sıkışmasıyla nefes darlığı oluşur. Derin nefes alıp verme akciğerlere hava sıkışmasını engeller. Eller kaburgada oturulur. Burundan derin nefes alınır. Göğüs kafesinin genişlediği hissedilir. Alınan hava beş saniye boyunca tutulur. Burundan yavaşça ve derin bir şekilde verilir.

4- Kontrollü öksürük: Akciğer enfeksiyonunda mukus akciğerlerinizde daha kolay birikebilir. Bu egzersiz mukusu etkili şekilde atmanızı sağlar. Rahat pozisyonda oturun, ağızdan derin nefes alın. Nefesinizi 3 kerede güçlü şekilde öksürerek verin

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde