Akaryakıtta yeni ÖTV kararı

Akaryakıtta yeni ÖTV kararı

Rafinerilerde üretilen akaryakıtın ÖTV'ye tabi olmayan malların imalatında kullanımı ve tesliminde ÖTV sıfıra indirildi.

Akaryakıtta yeni ÖTV kararı
16px
24px
19.02.2021 11:42
ABONE OLgoogle

Rafineri ve petrokimya tesislerinde üretilen akaryakıtın, üretildiği tesislerde ÖTV'ye tabi olmayan malların imalinde kullanımı ve rafineriler ile petrokimya tesisleri arasındaki tesliminde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarı sıfıra düşürüldü.   

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nca verilen 'rafinerici lisansı' kapsamında üretim faaliyetlerinde bulunan rafinerilerde veya 'işleme lisansı' kapsamında üretim faaliyetlerinde bulunan petrokimya tesislerinde üretilen, Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na ekli '(I) sayılı liste'deki malların (akaryakıt ve yakıtlar), üretildiği tesislerde ÖTV'ye tabi olmayan malların imalinde kullanımı ile rafinerilerden petrokimya tesislerine, petrokimya tesislerinden rafinerilere, petrokimya tesislerinden diğer petrokimya tesislerine ve rafinerilerden diğer rafinerilere imalatta kullanılmak üzere tesliminde ÖTV tutarı sıfıra indirildi.???????

Uygulanmasına ilişkin usul ve esasların Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca belirleneceği karar, ???????1 Mart'tan itibaren yürürlüğe girecek. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde