Ak Partili Birinci'den Kılıçdaroğlu: Şu İş Bankası'na bir talimat ver de AFAD kanalıyla depremzedelere bağış yapsın

Ak Partili Birinci'den Kılıçdaroğlu: Şu İş Bankası'na bir talimat ver de AFAD kanalıyla depremzedelere bağış yapsın

Birinci, "İnsanlar soğuk yüzünden az hasarlı evlerine dönmek zorunda kaldılar. Yardımları halka ulaştırın!" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Şu İş Bankası'na bir talimat ver de AFAD kanalıyla depremzedelere nakdi yardım yapsın, sonra konuş" çağrısını yaptı

Ak Partili Birinci'den Kılıçdaroğlu: Şu İş Bankası'na bir talimat ver de AFAD kanalıyla depremzedelere bağış yapsın
16px
24px
21.02.2023 14:30
ABONE OLgoogle

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Mücahit Birinci, "İnsanlar soğuk yüzünden az hasarlı evlerine dönmek zorunda kaldılar. Yardımları halka ulaştırın!" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Şu İş Bankası'na bir talimat ver de AFAD kanalıyla depremzedelere nakdi yardım yapsın, sonra konuş" çağrısını yaptı. 

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Halka, defter tutuyoruz, not ediyoruz diye tehdit savuran beceriksizler! Şov yapmayı bırakın, geçen iki haftada depremzedelere çadır, konteyner ve mobil duş-tuvalet götüremediniz. İnsanlar soğuk yüzünden az hasarlı evlerine dönmek zorunda kaldılar. Yardımları halka ulaştırın!" ifadesini kullandı.  

Birinci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayarak, şunları kaydetti:

"Şu İş Bankası'na bir talimat ver de AFAD kanalıyla depremzedelere nakdi yardım yapsın, sonra konuş..."

 İş Bankası Grubu’nun deprem yardımları 

İş Bankası Grubu deprem bölgesi için AFAD’a 1 Milyar TL bağış yaparken, inşa edilecek deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon TL tutarında destek sağladığını açıklamıştı.

Banka ayrıca, depremde ağır hasara uğrayan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, gerçek kişiler ile KOBİ’lere ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmelere (çiftçi ve esnaf dâhil olmak üzere) kullandırmış olduğu tüm bireysel ve ticari kredilerin ödemelerini (ek hesap, kredi kartı borçları ve gayrinakdi kredi komisyonları da dahil olmak üzere) 31 Ağustos 2023’e kadar 6 ay süreyle faizsiz olarak ötelediğini ve bölgedeki depremlerde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredi borçlarını silme kararı aldığını, bölgede yaraları sarmak, üretim ve istihdam seferberliğini başlatmak için de ilk aşamada 10 Milyar TL’lik kaynak ayırdığını duyurdu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde