Ak Parti otelinde kurulmuştu: Şimdi ise....

Ak Parti otelinde kurulmuştu: Şimdi ise....

Hükümete yakınlığı ile tanınan işadamı Adil Üstündağ, “Hükümetle iyi diyalog kurmak da ‘bürokratik oligarşiyi’ aşmaya yetmedi. 5 adet, (500 milyon dolarlık) otel yatırımım 5 yıldır bürokratik engelleri aşamıyor" dedi

Ak Parti otelinde kurulmuştu: Şimdi ise....
16px
24px
13.04.2015 23:36
ABONE OLgoogle
Hükümete yakınlığı ile tanınan işadamı Adil Üstündağ, “Hükümetle iyi diyalog kurmak da ‘bürokratik oligarşiyi’ aşmaya yetmedi. 5 adet, (500 milyon dolarlık) otel yatırımım 5 yıldır bürokratik engelleri aşamıyor. Tamamlasam, 3500 kişiye yeni istihdam sağlanacaktı” dedi.

TÜRKİYE’yi 2002’den beri tek başına yöneten Ak Parti’nin ilk kuruluş toplantılarının yapıldığı ‘The Greenpark Merter’in sahibi Adil Üstündağ, hükümetle iyi diyalog kurmanın da ‘bürokratik oligarşiyi’ aşmaya yetmediğini söyledi. Halen 5 otel yatırımının bürokrasi yüzünden tıkanmış durumda olduğunu söyleyen Üstündağ, açabildiği 3 otelin de benzer nedenlerle en az 2 yıl geç hizmete girebildiğini anlattı.  Adil Üstündağ, “Şu anda Antalya Gazipaşa, İzmir Konak, İstanbul Bağcılar, Kocaeli Maşukiye ve Tekirdağ Silivri’de olmak üzere 5 otelin inşaatı ya da ruhsatı için adeta sürünüyorum. 500 milyon dolarlık yatırım, 3500 kişilik istihdam takılmış durumda” dedi ve şöyle konuştu:

TALİMHANE YEDEK PARÇAÇISI

“Ben, iş hayatıma 49 yıl önce Talimhane’de oto yedek parçacı olarak başladım. Oto ampülleri üretip bütün Anadolu’yu karış karış gezerek sattım. Sonra da yine Talimhane nedeniyle Taksim’de otel yapıp turizme girdim. Şu anda  Taksim’de iki otelimiz birleşmiş vaziyette 200 oda 400 yatak bir otelimiz var. Merter’de de 165 oda 350 yataklı otelimiz gayet iyi işliyor. Bu otel Ak Parti’nin kuruluş çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Daha sonra Bostancı’da  Anadolu yakasının ilk 5 yıldızlı otelini açtım. Ardından yine büyük bürokratik engellerle uzun süre uğraşarak Pendik otelimizi açtık. Bu otelimiz çok iddialı oldu çünkü otoparkı 2 bin araçlık. 55 tane salonu var .550 odalı bir otel. Burayı bir kongre oteli olarak planladık ve öyle bitirdik. Ben Haydarpaşa Lisesi mezunuyum ve o binanın koridorları, kat yükseklikleri beni çok etkilemişti. Oradan esinlenerek Pendik otelimizi çok geniş ve ferah yaptık.

DİYARBAKIR VE GAZİANTEP

Diyarbakır’da tarihi bir konağı restore edip 130 odalı bir otele çevirdik. Eski Muş Oteli’ydi ve cumhuriyetten önce de konakmış. Çok iyi iş yapıyor. Çok ünlü isimler ağırladık. Barzani, Şiwan Perwer gibi. Son olarak yine çok zorlu bir mücadeleyle Ankara Çukurambar’da 2008 yılında başladığımız otel yatırımımız birkaç ay önce bitirdik. 283 odalı bu otelimizde 25 salonumuz var. Gaziantep’te de sıkıntılı bir yatırım süreci yaşadık ama sağolsunlar Asım Güzelbey, FAtma Şahin Hanım,  Rıdvan Fadıllıoğlu ve Hüseyin Çelik gibi çok değerli dostlarımızın ön açmasıyla yoluna koyduk. Şu an engeli yok 1 yıl içinde inşaatını tamamlayacağız. 250 odalı oluyor.

BAĞCILAR İZMİR VE SİLİVRİ

İstanbul Bağcılar’da Airport Oteli yapacaktık. Bürokraside 3 yıldır bekliyor. O kadar bürokrasi var ki takılıp kaldık. Maşukiye’de projemiz var o da 3 yıldır bürokrasiye takıldı. İzmir Konak’ta otel yapmak için 18 dönüm arsa almıştım. Önce arsanın tam ortasından sonra başka yerlerinden yol geçirdiler ve arsayı 5’e böldüler. Yapsak da artık büyük otel yapamayacağız. Silivri’de de 5 dönüm yerimiz vardı. İnşaat bitti ama açamıyoruz. Bu bürokrasi yüzünden bekleyen yatırımlarımın toplam tutarı 500 milyon doları buluyor. Bu ülkede faiz inse ne olacak bürokrasi inmiyor ki.”

122 dönüm arsama kütük ev yaptım 5 defa karakola gittim

THE Green Park Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Antalya Gazipaşa’da 122 dönüm arsası için planladığı 10 futbol sahalı otel yatırımının önündeki engelleri kaldıramadığını söylüyor ve şöyle konuşuyor:  “Gazipaşa, turizm yatırımları açısından Antalya’nın en geri kalmış yeri. 1966’dan beri biliyorum oraları. Ampül satmaya giderdim. Büyük bir otel yapmak istedim ve  122 dönüm arsa aldım. 12 ay kapanmayacak bir işletme planladım. 2000 kişilik de istihdam olacaktı. Ama en büyük sıkıntıyı orada yaşıyoruz. İnşaata hiç başlayamadık. Önceki başkan CHP’liydi, şimdiki Ak Partili ama değişen birşey olmadı. Burada başıma tuhaf bir iş de geldi. İnşaata başlayamayınca 122 dönüm arsama ‘bir kütük ev yapayım’ dedim.  Şu anda  bunun için yargılanıyorum. Suçum kaçak bina yapmakmış. 5 defa karakola, 5 kere de hakim huzuruna çıktım. Gazipaşa’ya, 16 dakika mesafedeki Alanya’da onlarca otel var. Gazipaşa’da ise 1 tane yok. Biz ‘yatırım yapıyoruz biraz sırtımız sıvazlansın’ derken, bir de yargılanıyoruz.”

Sadi Özdemir/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde