Ak Parti'den Ethem Sancak'a şok! Artık bizimle değilsin

Ak Parti'den Ethem Sancak'a şok! Artık bizimle değilsin

İktidara yakınlığıyla bilinen, eski AK Parti MKYK üyesi olan iş insanı Ethem Sancak, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu’nca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Ak Parti'den Ethem Sancak'a şok! Artık bizimle değilsin
16px
24px
01.04.2022 16:03
ABONE OLgoogle

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin güvenliği ve NATO’ konferansında "Uygur bölgesinde yaşayan Uygurların refah seviyesi bizim Yozgat’ta yaşayan insanlarımızın refah seviyesinden 3 kat daha yüksektir" sözlerini sarf eden iş insanı Ethem Sancak, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu’nca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen iş insanı Ethem Sancak, Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan'la ilgili skandal açıklamalarda bulunmuştu. Sancak, "Uygur bölgesinde yaşayan Uygurların refah seviyesi bizim Yozgat’ta yaşayan insanlarımızın refah seviyesinden 3 kat daha yüksektir" dedi. 

Sancak, "Biz Amerikan’ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. 'Van minute' olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik" ifadelerini kullanmıştı.

İhraç istemi

AKP kaynaklarından alınan bilgiye göre Ethem Sancak, İstanbul İl Yönetim Kurulu’nca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde