Ahmet Zorlu'nun hangi şirketini Hamdi Akın alıyor?

Ahmet Zorlu'nun hangi şirketini Hamdi Akın alıyor?

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın arasında dev satış...

Ahmet Zorlu'nun hangi şirketini Hamdi Akın alıyor?
16px
24px
24.12.2019 14:54
ABONE OLgoogle

Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi AŞ’nin hisselerini, büyüme stratejisi kapsamında ilave sermaye yaratmak amacıyla Akfen Yenilenebilir Enerji’ye satıyor.

 

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde yer alan 80 MW’lık kurulu güce sahip Sarıtepe – Demirciler Rüzgar Enerji Santrali (RES) için hisse alım anlaşması imzalandı.

Zorlu Rüzgâr Enerjisi Elektrik Üretimi A.Ş. ile hisse alım anlaşması imzalayan Akfen Yenilenebilir Enerji’nin portföyündeki toplam kurulu gücü 712 MW’a ulaşıyor.

“1000 MW’A DOĞRU EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ”

Sarıtepe - Demirciler RES projesinin hisse alımını değerlendiren Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu, şirket olarak hidro, rüzgar ve güneşte yerli ve yenilenebilir enerji üretim alanında dengeli bir portföy oluşturmaya devam ettiklerini kaydetti.

Karabeyoğlu, “Gerek kendi santrallerimizi inşa ederek, gerekse yeni alımlar yaparak 1000 MW güce ulaşma hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Bundan sonraki süreçte de yenilenebilir enerji alanında satın almalar ve kendi tesislerimize ek kapasite kurulumlarına devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

PORTFÖYÜNDEKİ KURULU GÜCÜ 712 MW’A ULAŞIYOR

Akfen Holding, temellerini 2007 yılında attığı Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. bünyesinde tamamı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluşan, sürdürülebilir enerjiye yatırım yapan bir yenilenebilir enerji platformu ile yoluna devam ediyor. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) 12 Temmuz 2016 tarihinde Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ortak oldu.

Sarıtepe - Demirciler RES hisse alım anlaşmasıyla birlikte Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin toplam portföyü 632 MW gücünden 712 MW’a ulaşırken, şirket 2020 yılı sonuna kadar toplam kurulu gücünü 1000 MW’a yükseltmeyi hedefliyor.

ZORLU: SERMAYE YAPIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak “Sermaye piyasalarındaki piyasa değerimizi, önemsiyoruz.Önümüzdeki dönemde temel hedefimiz şirket değerimizi artırmak. Büyüme stratejimiz paralelinde, portföyümüzü daha da genişletmek için bu satıştan elde edeceğimiz sermaye ile yeni yatırımlar hedefliyoruz. Rüzgâr enerjisi alanında uluslararası kapsama yaydığımız ve oldukça tecrübelendiğimiz projelerimiz dahil olmak üzere yenilenebilir enerji projelerinde tüm fırsatları değerlendirmeye ve sermaye yapımızı güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Varlıklarını verimli şekilde değerlendirerek yeni döneme daha güçlü girmek isteyen Zorlu Enerji, Sarıtepe ve Demirciler RES’lerine sahip Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi AŞ’nin %100 hisselerini Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ’ye satıyor. Zorlu Enerji, 135 MW kurulu gücü bulunan Gökçedağ Santrali’ni ise işletmeye devam edecek ve yeni yatırım fırsatlarını değerlendirecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde