Ahmet Taçyıldız'dan 'Bana şantaj yapıldı' açıklaması

Ahmet Taçyıldız'dan 'Bana şantaj yapıldı' açıklaması

Cumhuriyet Gazetesi'nin geçtiğimiz aylarda yayınladığı yalan haberi yeniden gündeme taşıyan Türkiye Gazetesi, konuyla ilgili 2018 yılında takipsizlik verilmesine rağmen 'Bu adamı kim koruyor?' başlığıyla tartışmalı haberi kamuoyuna duyurdu. Ahmet Taçyıldız haber ardından açıklama yaptı.

Ahmet Taçyıldız'dan 'Bana şantaj yapıldı' açıklaması
16px
24px
10.03.2020 13:48
ABONE OLgoogle

Cumhuriyet Gazetesi geçtiğimiz ay işadamı Ahmet Taçyıldız hakkında bir haber yayınlamış, “Eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir’in Çalık Holding’e bağlı Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Taçyıldız’ın FETÖ dosyasını ‘Boğaz manzaralı köşk’ karşılığında temizlediğini” ileri sürmüştü.

Cumhuriyet’in yaptığı bu yalan ve karalama haber ardından bugün Türkiye Gazetesi’nin internet sitesi de tartışmalı yalan haberi kamuoyuna duyurdu.

CUMHURİYET’İN İFTİRASINA SARILDILAR

Manşetten atılan haberin başlığında ‘Bu adamı kim koruyor?‘ ifadeleri yer aldı. Haberde, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra Zaman gazetesinin imtiyaz sahibi eniştesi Ali Akbulut ile yurt dışına çıktı. 1,5 sene dönmedi. Emniyet istihbarat müdürüne dört milyonluk köşkü rüşvet olarak verip hakkında açılan FETÖ dosyasını sümen altı ettirdi” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Gazetesi’nin manşeti

Taçyıldız şunları söyledi: 

“Mücahid Ören’e ait İhlas Grubu bünyesindeki medya kuruluşlarında 10 Mart 2020 tarihinde hakkımda, şahsımın ve şirketlerimin saygınlığını hedef alan mesnetsiz yayınlar yapılmıştır.

“İKİ TARAF ARASINDA ANLAŞMA İMZALANDI”

Yayınlanan haberlerin temelinde tamamen şirketim Prime İç ve Dış Ticaret A.Ş. ve İhlas Grubu şirketleri arasında bulunan ticari ilişki yatmaktadır. Şirketim ve İhlas Grubu şirketleri arasında bulunan ticari ilişki sırasında oluşan 160 milyon TL’lik alacağımıza yönelik olarak 2014 yılında, iki taraf arasında bir sözleşme imzalanmıştır.

“ÖDEME YAPMAMAK İÇİN TEHDİT VE ŞANTAJ”

Söz konusu ticari sözleşme gereği ödemesi yapılmayan ve yaklaşık 100 milyon TL’yi aşan borçların, altı yıl geçmesine rağmen ödenmemesi ve tarafımızca tahsilinin talep edilmesi nedeniyle Mücahid Ören ödeme yapmamak için şahsımı tehdit ve şantaj yoluyla vazgeçirmeye çalışmıştır.

Aksi halde aleyhime kendisine ait medya organlarında karalama kampanyası başlatacağını beyan etmiştir. İhlas Grubu şirketleri ve Mücahid Ören’in şahsi imzaları ile bu borç kabul edilmiştir. Tehditlerine boyun eğmememizin ardından Mücahid Ören’e ait medya kuruluşlarında gerçek dışı haberler yayınlanmıştır.

“ŞAHSIMA AİT OLMAYAN BİR GAYRİMENKULÜN…”

Diğer yandan, habere konu edilen bir gayrimenkul karşılığı şahsıma yönelik soruşturmanın kapatılması isnadı iftiradan ibarettir. Hakkımda herhangi bir soruşturma olmadığı gibi, olmayan bir soruşturmanın kapatılması için de şahsıma ait olmayan bir gayrimenkulün birilerine verilmesi asla söz konusu olmamıştır.

İftira nitelikli habere konu edilen sözde soruşturmalara hiçbir zaman muhatap olmadığımı vurgulamak isterim. Bu doğrultuda, hakkımda yapılan karalama niyetli haberler nedeni ile gerekli tüm hukuki başvurular yapılmıştır.

“MÜCAHİT ÖREN BORÇLARINI ÖDEMEMEK İÇİN ŞANTAJ YAPTI”

Özetle, bu haberlerin niçin yapıldığı aşikardır. Mücahid Ören borçlarını ödememek için karalama, şantaj ve tehdit yollarını seçmiştir. Gerçeği yansıtmayan haberlerle ilgili gerekli hukuk yollarına başvurulmuştur.”

O DOSYA TAKİPSİZLİK ALMIŞ

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir’in Çalık Holding’e bağlı Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Taçyıldız’ın FETÖ dosyasını ‘Boğaz manzaralı köşk’ karşılığında temizlediği şeklindeki iddialarla ilgili 2018 yılında bir soruşturma yürütüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Basri Aydın tarafından yürütülen soruşturma sonucunda olayla ilgili takipsizlik verildiği öğrenildi.

Ahmet Taçyıldız’ın savcılık ifadesinde, Özgür Taşdemir’i Özel Kalem Müdürlüğü yaptığı sırada tanıdığını, özel bir arkadaşlığının bulunmadığını, GAP şirketinin inşaat işlerine baktığını, ağırlıklı olarak yurtdışında çalıştığını söyledi.

Taçyıldız, gerek BİMER gerekse CİMER aracılığıyla yapılan ihbarlarda ve emniyet amiri olduğu söylenen Kerim Tırpan isimli şahsın ifadesinde belirttiği hususların kesinlikle doğru olmadığını ifade etti. İşadamı, Tarkim Havacılığın ortaklarından biri olmadığını, Tarkim havacılığın Türkiye’de özel uçakları olan şirketlerin ve şahısların uçaklarını işleten işletmeci bir kuruluş olduğunu, özel uçağı olanların bu şirket aracılığıyla uçaklarının bakım, onarımlarını ve uçuş işlerini sağlamakta olduklarını, bu şirketin sahibi olan Ömer Faruk Bayındır’ı yakından tanımadığını, sadece sahibi olduğu uçakla ilgili işletme işlerini bu firma aracılığıyla uçak sahibi olan herkes gibi yaptırdığını, kendisiyle hiçbir şahsi görüşmesinin olmadığını, yakınlığının bulunmadığını, profesyonel bir iş ilişkisi olduğunu ifade etti.

2017 yılında kendisinin eski İstihbarat Müdürü’yle Sarıyer ilçesinde herhangi bir ev baktığı iddiasını kesinlikle reddettiğini, müdürle belirttiği gibi yakın bir arkadaşlığının söz konusu olmadığını, onun amcasını da tanımadığını, evin nasıl alındığını bilme şansını bulunmadığını, konuyu hiçbir şekilde bilmediğini, şuan da öğrendiğini, suçlamaların hiçbirinin doğru olmadığını kaydetti.

Taçyıldız, Kerim Tırpan’ın ifadesinde neden kendisinin adını geçirdiğini bilmediğini, Kerim Tırpan’ın emniyetteki görevinden haberdar olmadığını, kim olduğunu da bilmediğini, ayrıca bahsettiği ev alışverişinde adı geçen Ayhan Babuşcu’yu da tanımadığını, bu alım satımla kendisinin hiçbir şekilde alakasının olmadığını bildirdiğini belirtti.

Savcı Basri Aydın takipsizlik kararında şunları söyledi: “Şikayetçinin görgüye dayalı olmayan, sadece duyumdan ibaret mücerret iddiaları ile e-mail yoluyla ulaşan ihbarlardaki soyut iddia dışında şüpheli Özgür Taşdemir’in atılı suçları işlediğine dair hakkında dava açılmasını gerektirir nitelikte delil olmadığından kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde