Ahmet Çakar, 'Erden Timur' iddiasında fena faka bastı! Beyaz TV detayı şok etti…

Ahmet Çakar, 'Erden Timur' iddiasında fena faka bastı! Beyaz TV detayı şok etti…

Eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar’ın Erden Timur’un elini öptüğünü iddia ettiği Cemalnur Sargut ile ilgili çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

Ahmet Çakar, 'Erden Timur' iddiasında fena faka bastı! Beyaz TV detayı şok etti…
16px
24px
10.08.2022 18:14
ABONE OLgoogle

Beyaz TV yorumcusu Ahmet Çakar, Beyaz Futbol programında Ertem Şener ile yaptığı sohbette gündemi sarsacak iddialarda bulundu.

 “Erden Timur bir projedir” diyen Çakar, Galatasaray yöneticisi Timur’un bir tarikat toplantısında Cemalnur Sargut’un elini öptüğü anların görüntüsünü izlediğini ileri sürdü.

İddianın gündeme gelmesinin ardından Cemalnur Sargut’un kim olduğu merak edilirken Beyaz TV ile ilgili detay herkesi şok etti.

BEYAZ TV’DE PROGRAM YAPMIŞ

Cemalnur Sargut’un, 2015 yılında Beyaz TV’de Ferda Yıldırım’ın sunumuyla ‘Cemalnur Sargut’la Aşka Yolculuk’ adlı program yaptığı ortaya çıktı. Söz konusu detayın ortaya çıkmasının ardından kanal yönetiminin Çakar’a karşı nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

CEMALNUR SARGUT KİMDİR?

Cemalnur Sargut'un, üniversite eğitimini kimya mühendisliğinde tamamladıktan sonra kimya öğretmeni olarak görev yaptığı Hâlen ve Türk Kadınları Kültür Derneği'nin (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi Başkanlığı görevini yürüttüğü öğrenildi.

Otuz yılı aşkın süredir tasavvuf alanında yurt içi ve yurt dışında çok yönlü çalışmalar yaptığı biliniyor.

TÜRKKAD çatısı altında bir çok uluslararası sempozyum, Dost İslâm’a Hizmet Ödülleri ve İslâm araştırmalarına yönelik girişime öncülük ettiği yazıldı.

North Carolina Üniversitesi Dini Etütler Bölümünde (2009) ve Pekin Üniversitesi İleri Beşeri Bilimler Enstitüsünde (2011) “Kenan Rifai Distinguished Professorship on Islamic Studies” kürsülerinin ve 2015 yılında Kyoto Üniversitesi’nde Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezinin kurulmasını sağladığı öğrenildi.

Cemalnur Sargut'un, tasavvuf alanına yönelik çalışmaları desteklemek ve üniversitelerde tasavvufun çalışma zeminini artırmak amacıyla 2013 yılında Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'nı kurduğu yazıldı.

Bu girişimle birlikte Üsküdar Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’la güç birliği yaparak, 2014 yılında Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünü kurdukları söylendi.

Yayımlanmış 30’a yakın eseri Kur’ân-ı Kerîm üzerine büyük mutasavvıfların yorumlarına dayalı çalışmaları ve Fusûsu’l Hikem şerhleri üzerine yoğunlaştığı bilgisi edinildi.

Cemalnur Sargut'un İstanbul’da 20 yılı aşkın süredir halka açık Mesnevi ve Fusûsu’l Hikem sohbetleri yaptığı ve Almanya, Amerika, Hindistan gibi ülkelerde İslam Tasavvufu alanında  düzenli olarak seminerler verdiği öğrenildi.

Cemalnur Sargut'un hâlâ Üsküdar Üniversitesi Rektör danışmanı olarak görev yapmakta ve Üsküdar Üniversitesinde dersler vermekte olduğu duyuldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde