Ahmet Aras isyan etti: Cezası 1295 TL

Ahmet Aras isyan etti: Cezası 1295 TL

Depremlerin ardından imar affı tartışmaları yine gündemde. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, imar affı beklentisiyle kaçak yapıların sayısının arttığına vurgu yaptı.

Ahmet Aras isyan etti: Cezası 1295 TL
16px
24px
08.03.2023 05:05
ABONE OLgoogle

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan birçok binanın imar affından yararlanması Türkiye’nin kanayan yarası olan kaçak yapı konusunu tekrar gündeme getirdi.

Turizmin en çok geliştiği yerlerden olan Muğla’nın Bodrum ilçesinde, kaçak yapıyla mücadele adına belediye çalışmalarını sürdürüyor. 

'CEZALAR ÖDÜL GİBİ'

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre Bodrum Belediyesi tarafından şimdiye kadar 800’e yakın binanın yıkımı yapılırken, 5 bin civarında kaçak yapı mühürlendi. Ancak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “cezaların ödül gibi olduğuna” dikkat çekti.

Kaçak inşaatlara beton verilmemesi için beton firmalarına tebligat yolladıklarını belirten Aras, “Buna karşın kaçak yapılara beton tedarik eden bir firma tespit ettik. Çimento Hazır Beton adlı firmaya kesebildiğimiz ceza ise 1295 TL” diye konuştu.

Yıkım işlemlerinin uzun sürdüğünü söyleyen Aras, “Dava süreci ve yürütmeyi durdurma derken mühürlenen inşaata devam edildiğini” kaydetti.

Yeni yasa teklifi vereceklerini belirten Aras şöyle konuştu:

“Kaçak yapılara beton veren firmaların ruhsatlarının iptalini ve imar suçlarına verilen cezaların artırılmasını isteyeceğiz. Ceza olarak 2-5 yıl arasında veriliyor. Ya hükmün açıklamasını geri bırakıyorlar ya da para cezası alıyorlar. Depremle mücadele için de imar kanunun değişmesi gerekiyor. İnsanlar her yıl imar affı bekliyor. Bu onlara cesaret verdi. Şu an Bodrum’da riskli ve kaçak yapılar var. Ruhsatsız, projesiz ve tarım alanlarına yapılıyor.”

'KİRLİ SERMAYE'

Bodrum Çevre Platformu’ndan avukat Remzi Kazmaz ise kaçak yapılaşmanın son üç yılda arttığına işaret etti. Kazmaz, “Mevcut imar planlarını belediye yavaşlattı. Ankara’dan alınan özel imar izinleri ve ihalelerde ise yoğunluk var. Bodrum üzerinden rant dönüyor. Sermaye burada iktidardan izin alarak iş yapıyor. Bırakın kaçak yapıları, SİT alanları ve ormanlar dönüştürülüyor. Kirli sermaye burayı betona boğdu” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde