Afrin'de elektrik protestosu: Türk şirketine baskın

Afrin'de elektrik protestosu: Türk şirketine baskın

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Türkiye'nin destek verdiği Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) kontrolü altında olan Afrin'de, elektrik kesintileri ve fiyat artışları protesto edildi. Türk şirketi olduğu ifade edilen STE Enerjinin binası protestocular tarafından ateşe verildi.

Afrin'de elektrik protestosu: Türk şirketine baskın
16px
24px
06.06.2022 08:21
ABONE OLgoogle

 TSK ile Türkiye'nin desteklediği SMO kontrolündeki Afrin'de, bölgeye elektrik dağıtımı yapan ve Türk şirketi olduğu ifade edilen STE Enerji'nin binasına baskın düzenlendi.

'Türkler ülkeden ayrılmalı'

Halktv'nin haberine göre Cuma gecesi gerçekleştirilen baskında eylemciler, STE Enerji'nin binasını ateşe verdi. Protestoların, fiyat artışları ve günlük elektrik kesintilerinin 10 saati bulması üzerine patlak verdiği kaydedilirken kamuoyuna yansıyan görüntülerde, protestocuların "Suriye özgür bir ülkedir, Türkler ülkeden ayrılmalı" sloganları attığı duyuldu.

?ref_src=twsrc%5Etfw">June 3, 2022

SMO'ya yakınlığıyla bilinen Siga Ajansı ise olaylara dair paylaştığı haberinde protestoların "kötü hizmete yönelik öfkeden kaynaklandığını" yazdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde