Afrika sıcakları geliyor, rekor sıcaklık yaşanacak

Afrika sıcakları geliyor, rekor sıcaklık yaşanacak

Türkiye yarından itibaren Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımının etkisine giriyor. Sıcaklık mevsim normallerinin 9 ila 13 derece üzerine çıkacak. Bazı illerde rekor sıcaklık yaşanacak

Afrika sıcakları geliyor, rekor sıcaklık yaşanacak
16px
24px
14.05.2020 05:28
ABONE OLgoogle

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren gelecek haftanın ortasına kadar etkili olacak sıcak hava dalgasına ilişkin uyarıda bulundu.

Genel Müdürlükten yapılan duyuruya göre, bu hafta sonu cuma gününden itibaren gelecek hafta ortasına kadar hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak.

Sıcaklıkların Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 9 ila 13 derece üzerinde seyredeceği ve "uzun yıllar mayıs ayında kaydedilen en yüksek sıcaklık" değerlerini yer yer aşabileceği öngörülüyor.

Yurdun diğer bölgelerinde ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Yetkililer, kronik hastalığı bulunanlar ile çocuk ve yaşlıların aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması, güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde açık havada bulunulmaması gerektiğini vurguladı.

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale illerinde sıcaklıkların 13 derece birden artması ve sıcak havanın salı gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat illerinde ise sıcaklığın 9 derece civarında artacağı tahmin ediliyor. Antalya'da ise, pazar günü hava sıcaklığının 38 dereceye çıkması bekleniyor. Kentin mayıs ayı sıcaklık rekoru, 1945 yılında 38.7 derece ile ölçülmüştü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde