Adrese teslim kadro: Alacakları profesörü tarif ettiler!

Adrese teslim kadro: Alacakları profesörü tarif ettiler!

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü öğretim üyesi alımı yapacağını 30 Aralık 2019’daki resmi gazete ilanıyla duyurdu.

Adrese teslim kadro: Alacakları profesörü tarif ettiler!
16px
24px
10.01.2020 04:53
ABONE OLgoogle

İlanda Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Toplumsal Gelişme ve Sosyal Politika Anabilim Dalı için bir profesör alınacağı da belirtildi. İlana alınacak kişinin, “Çocuk, ergenlik yaşlılık, şiddet, bağımlılık, göç, romanlar ve bakım evleri” alanında çalışmalar yapmış olması şartı konuldu. Şart koşulan bu çalışma alanlarının FETÖ’nün Bedir Üniversitesi’nde düzenlediği konferansa katılan ve halen Sakarya Üniversitesi’nde görev yapan doçent Yusuf Genç’in yaptıklarıyla aynı olması dikkat çekti.

FETÖ’nün 2012’de Tiran’da bulunan Beder Üniversitesi’nde düzenlediği The Spiritual Quest İn Humanities (Beşeri Bilimlerde Manevi Arayışlar) isimli konferansa yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmada FETÖ’nün hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz ile birlikte toplantıya katıldığı belirlenen 4 kişi hakkında soruşturmalar açıldı.

Konferansın Danışma Kurulu’nda yer aldığı belirlenen Ali Seyyar KHK ile Sakarya Üniversitesi’nden ihraç edildi. Öksüz’ün arkadaşı olarak tanımlanan İsmail Acar 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası çarptırılırken, Serkan Bayraktaroğlu FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Prof. Dr. Recep Kaymakcan’ın ise Gençlik Spor Bakanlığı’ndaki müşavirlik görevini sürdürdüğü ortaya çıkmıştı.

DANIŞMA KURULUNDA

O dönem konferansı düzenleyen Danışma Kurulu’nda yer aldığı öğrenilen ancak hakkında soruşturma açılmayan tek kişi ise 2012 öncesinde doçentlik için girdiği Yabancı Dil Yeterlilik sınavından 12 puan, konferans sonrasında girdiği TOEFL sınavından 100 puan alarak Doçentlik başvurusu yaptığı iddia edilen Genç olmuştu.

‘HERKES BİLİYOR’

İsmini vermek istemeyen bir akademisyen, “Adrese teslim kadro açtılar. Bu kadroyu FETÖ’nün konferansına katılan Yusuf Genç’in alınacağını üniversitedeki herkes biliyor ve konuşuyor. FETÖ ile mücadele eden genç akademisyenler bu durumdan oldukça rahatsız” dedi.

Seyhan Avşar/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde