Adnan Oktar'ın Vaniköy'deki ''kozmik malikanesi'' 26 milyon dolara gitti

Adnan Oktar'ın Vaniköy'deki ''kozmik malikanesi'' 26 milyon dolara gitti

Adnan Oktar'ın gözaltına alındığı operasyona kadar yıllarca kiracı olarak oturduğu, Vaniköy sırtlarındaki "kozmik malikane"si 26 milyon dolara Rus milyarder Boris Borisenko tarafından satın alındı

Adnan Oktar'ın Vaniköy'deki ''kozmik malikanesi'' 26 milyon dolara gitti
16px
24px
17.03.2023 06:43
ABONE OLgoogle

Adnan Oktar’ın İstanbul Vaniköy’de yıllardır kiracısı olduğu ünlü malikane geçtiğimiz yıl ünlü Rus milyarder Roman Abramoviç’e satılmıştı. Ancak alıcının Abramoviç olmadığı ortaya çıktı. Hürriyet’in haberine göre mülkiyeti Mustafa Cüre’ye ait olan 10 dönümlük arazideki iki villa, İngiltere merkezli Pure Fueloil isimli şirketin sahibi Boris Borisenko tarafından 26 milyon dolara satın alındı.

Vaniköy sırtlarındaki villalar Anadolu Yakası’ndaki sahil yolundan ve komşu binalardan bakıldığında ağaçların ardında kaldığı için görünmüyor. Villaları görmek için Arnavutköy Sahili’nden karşıya bakmak gerekiyor. Villaların panaromik bir boğaz manzarası var. Evler, Adnan Oktar’ın kiracı olması, kapıda silahlı güvenliklerin nöbet tutması ve gelip giden lüks arabalar nedeniyle bölgede “kozik malikane” olarak biliniyor.

Boğaz’ın emlakçılarından Bosforce’un yönetici ortağı Ulvi Özcan, Vaniköy 928 ada, 3 parselde yer alan arazi ve villalarda 2022’nin ocak ayında değer tespiti yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“Boğaz’da bu büyüklükte çok fazla arsa ve bu nitelikle fazla mülk bulunmuyor. Geçen yıl, söz konusu yerin satışı için değer tespiti yapmak üzere davet edildim. Bizim o zaman satılabilir fiyat olarak verdiğimiz rakam 13-14 milyon dolar aralığında bir rakamdı. Bizim verdiğimiz rakamı azımsayıp “20 milyon dolar istiyoruz” demişlerdi. Değerinin hayli üzerinde satıldı.

TOPLAMDA 8 BİN 658 YIL HAPİS CEZASI

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’ne yönelik operasyonun ardından 72’si tutuklu 215 sanık yargılanmıştı. Adnan Oktar ile örgüt yöneticisi oldukları öne sürülen 13 sanık, örgüt yöneticiliği, cinsel istismar, eğitim hakkının engellenmesi, eziyet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kişisel verilerin kaydedilmesi suçlarından ayrı ayrı 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 106 sanığa silahlı terör örgütü üyesi olma suçundan 4.5’er yıl, 8 sanığa örgüte yardım etme suçundan 3’er yıl hapis cezası verilmişti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde