Adnan Dalgakıran İSO’ya aday oluyor

Adnan Dalgakıran İSO’ya aday oluyor

Bu yıl asıl seçim heyecanının İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) yaşanması bekleniyor. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, resmen açıklamasa da aday olacağı kesin gibi. Ancak bu kez karşısına güçlü bir rakibin aday olması bekleniyor.

Adnan Dalgakıran İSO’ya aday oluyor
16px
24px
12.08.2022 08:52
ABONE OLgoogle

Malum bu yıl, iş dünyasının seçim yılı. Nisan ayından hazirana kadar ihracatçı birliklerinin seçimlerini takip ettik. Türkiye İhracatçılar Meclisi ve 61 birlikte başkanlık seçimleri yapıldı. Araya yaz tatili girdi, ama şimdi daha büyük bir seçim heyecanı başlıyor.

İş dünyasının çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 81 il, 160 ilçede örgütlü. 365 oda ve borsa bulunuyor. Bir erteleme olmaz ise yasa gereği ekim sonu, kasım aylarında iş dünyası sandık başına gidecek.

Önce oda meslek komiteleri, ardından oda meclisleri ve en son da TOBB Başkanı seçilecek. Odalarda seçim heyecanı yüksek olur. Start veridli; İTO, 9 Kasım'da seçime gidiyor

Özellikle İstanbul’daki odalarda. İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) şimdilik sadece mevcut başkan Şekib Avdagiç aday. Daha zaman çok. Başka aday çıkar mı, onu hep birlikte göreceğiz.

Ancak bu yıl asıl seçim heyecanının İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) yaşanması bekleniyor. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, resmen açıklamasa da aday olacağı kesin gibi. Ancak bu kez karşısına güçlü bir rakibin aday olması bekleniyor.

Bahçıvan’ın listesinde yönetime girip başkan yardımcısı iken ters düşerek yönetimden istifa eden Adnan Dalgakıran’ın aday olacağı konuşuluyor.

Henüz resmi açıklama yapmadı, ama Adnan Dalgakıran’ın yakın çevresine aday olacağını söylediği konuşuluyor.

Edindiğimiz bilgiye göre, yaz tatili biter bitmez de seçim çalışmalarına başlayacakmış. Görünen o ki, İSO’da bu dönem başkan ve eski başkan yardımcısının çekişmesine sahne olacak…

Kaynak: Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde