Adil Serdar Saçan hayatını kaybetti

Adil Serdar Saçan hayatını kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürü Adil Serdar Saçan hayatını kaybetti. Saçan, Ergenekon kumpasında 16 ay tutuklu kalmıştı.

Adil Serdar Saçan hayatını kaybetti
16px
24px
24.05.2023 18:58
ABONE OLgoogle

İstanbul Emniyeti'nin eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan hayatını kaybetti.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Saçan'ın ölüm haberi, yakınları tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu.

Twitter'dan yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"Biz ölümden hiç korkmadık bu dünyada sadece Hakk'tan korktuk. Sizler gibi kul hakkı yiyerek hakkın adını kirletmeye kalkışmadık. Emir geldi ölüm vaki oldu bize. Hakkın buyruğudur başımızın üstüne. Anlaşılan hesaplaşma ahirete kaldı siz haramilerle, bekleyeceğim sizi oralarda geleceksiniz Hakk divanına.

Selam olsun namuslu şerefli olanlara. Onlarla da buluşacağız. Hasbihal edeceğiz haramiler hesap verirken. Seyretmesi çok hoş olacak. Haydi ben gider. Allah'a emanet."

ADİL SERDAR SAÇAN KİMDİR

Adil Serdar Saçan 1978 yılında Polis Koleji'ne girdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, kuruluşunda önemli görevler üstlendiği Organize Suçlar Şubesi Müdürü iken yönettiği Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Sedat Şahin, Ayvaz Korkmaz, Kürşat Yılmaz, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlere yönelik operasyonlarla ismi çok konuşuldu.

5 yıl sürdürdüğü görevde Ömer Lütfi Topal cinayeti, Malki cinayeti, Korkmaz Yiğit, Albayraklar Holding, İGDAŞ ve İSTAÇ gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerdeki yolsuzluklar ile akbil yolsuzluğu gibi soruşturmaları yürüttü. Saçan aynı zamanda Emniyet'teki Fethullahçı örgütlenmeye karşı tavrıyla da biliniyordu.

İstanbul Emniyeti’ndeki görevinden alınan Saçan, FotoFilm Şube Müdürü yapıldıktan sonra Niğde Polis Okulu'na gönderildi. Saçan, 2011 yılında Örümcek Ağı operasyonunda iş adamı Erol Kohen'den rüşvet aldığı ve üniversite öğrencilerine işkence yaptığı gerekçesiyle meslekten kesin olarak ihraç edildi. Hakkında beş kez meslekten çıkarma kararı verildi.

2008 de Ergenekon kumpasında tutuklandı ve 15 yıl hapsi istendi. 16 aylık tutukluk sürecinden sonra tahliye edildi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde