Adidas, ABD Ticari Marka Ofisi'ne yaptığı başvurusunu geri çekti

Adidas, ABD Ticari Marka Ofisi'ne yaptığı başvurusunu geri çekti

Adidas, ticari marka ofisine Black Lives Matter Global Network Foundation'ın sarı şeritli tasarımının kendi marka logosuna benzediğini söylemişti. ABD Ticari Marka Ofisine konuyla ilgili başvuran Adidas, Black Lives Matter'ın başvurusunun reddedilmesini istemişti.

Adidas, ABD Ticari Marka Ofisi'ne yaptığı başvurusunu geri çekti
16px
24px
01.04.2023 12:41
ABONE OLgoogle

Spor giyim üreticisi Adidas, ABD Ticari Marka Ofisinden üç paralel şerit içeren ticari marka için Black Lives Matter başvurusunu reddetmesini istemesinden 48 saat sonra ise itirazını geri çekeceğini açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, "Adidas, Black Lives Matter Global Network Foundation'ın ticari marka başvurusuna yaptığı itirazı en kısa sürede geri çekecektir." denildi.

Black Lives Matter Küresel Ağ Vakfı'nın, on yıl önce siyahilere yönelik polis şiddetini protesto etmek için ortaya çıkan ademi merkeziyetçi kuruluştur.

Black Lives Matter grubu, Kasım 2020'de giysiler, yayınlar, çantalar, bilezikler ve kupalar dahil olmak üzere çeşitli ürünlerde kullanılmak üzere sarı üç şeritli bir tasarıma sahip federal ticari marka başvurusunda bulundu.

Adidas başvurusunda logonun 1952'den beri kendisinin kullandığını ve Black Lives Matter tasarımından alışveriş yapanların ürünlerinin birbiriyle bağlantılı veya aynı kaynaktan geldiğini düşünmesine neden olacağını söylemişti.

Şirketin tasarımcısı Thom Browne'nin moda evine karşı açtığı bir davadan alınan mahkeme belgelerine göre, Adidas 2008 yılından bu yana üç şeritli ticari markayla ilgili 90'dan fazla dava açtı ve 200'den fazla uzlaşma anlaşması imzaladı.

Bu davada bir jüri Ocak ayında Thom Browne'ın şerit desenlerinin Adidas'ın ticari marka haklarını ihlal etmediğine karar verdi. 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde