Adana kilitlendi! Süper Lig’e 22.nci takım mı geliyor

Adana kilitlendi! Süper Lig’e 22.nci takım mı geliyor

TFF 1. Lig’de mücadele eden ve Süper Lig’e çıkma şansını play-off final müsabakasında Fatih Karagümrük’e penaltılarda kaybeden Adana Demirspor için karar zamanı...

Adana kilitlendi! Süper Lig’e 22.nci takım mı geliyor
16px
24px
21.08.2020 18:12
ABONE OLgoogle

Türkiye Futbol Federasyonu, salı günü olağanüstü toplanıyor. Gündemde Adana Demlespor'un Süper Lig'e cıkıp çıkmayacagı var.

Murat Sancak başkanlığındaki Adana Demirspor için bütün Adana şehri kenetlendi.

Adana Demirspor'un Süper Lig hasreti bitecek mi!

25 yıllık süreçte Süper Lig için 5 kez play-off'ta boy gösteren Adana Demirspor, 3 kez yarı finalde, 2 defa da finalde kaybetti.

TFF 1. Lig play-off finalinde normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 tamamlanan maçta Fatih Karagümrük'e penaltı atışları sonucunda 6-5 kaybeden Adana Demirspor, çeyrek asırlık Süper Lig özlemini bir kez daha erteledi.

Play-off yarı finalinde Bursaspor'u saf dışı bırakan Adana Demirspor ile Akhisarspor'u yenen Fatih Karagümrük, finalde Süper Lig bileti almak için mücadele etti.

Hatayspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un doğrudan Süper Lig'e yükseldiği TFF 1. Lig'in play-off finalinde Fatih Karagümrük, Adana Demirspor'a penaltılarda 6-5 üstünlük kurarak Süper Lig'e çıkan 3. takım oldu. Adana Demirspor taraftarı Süper Lig’in 22 takım olmasını istiyor.

Sosyal medyada ‘Demirsporsüperlige’ başlığıyla etiket oluşturan taraftarlar günlerce mesaj yağdırdılar. 

Salı günü olağanüstü toplantı var

Küme düşmenin kaldırılmasıyla birlikte 21 takımın karşılaşacağı ve her hafta 1 takımın pas geçileceği Süper Lig için bazı kulüpler Adana Demirspor’un Süper Lig’e yükseltilip TFF’ye '22 takımlı lig' başvurusunda bulundu.

Edinilen bilgilere göre TFF, Salı günü toplanıp Adana Demirspor'un Süper Lig'e çıkıp çıkmayacağını görüşecek. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde