Adana Havalimanı'nda olay! Sığınmacılar aprona girdi

Adana Havalimanı'nda olay! Sığınmacılar aprona girdi

Adana Havalimanına iniş ve kalkışlar yaklaşık 1 saat 30 dakika boyunca durduruldu

Adana Havalimanı'nda olay! Sığınmacılar aprona girdi
16px
24px
02.11.2021 14:24
ABONE OLgoogle

Adana Havalimanı'na inen yolcu uçağının önüne çıkan bir grup, güvenlik görevlileri tarafından dağıtıldı. Polis ekiplerinin de müdahale ettiği grupta, çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Olay, saat 11.00 sıralarında Adana Havalimanı'nda meydana geldi. 

Adana'da bir TIR içerisinde giden yaklaşık 40 sığınmacı, polisin TIR’ı durdurmasının ardından ekipler tarafından indirildi. TIR, sığınmacılarla birlikte polis ekipleri tarafından Adana Şakirpaşa Karakolu'na götürüldü. 

Şakirpaşa Karakolu'nda tırdan indirilmek istenen 40 sığınmacı bir anda karakoldan koşarak uzaklaştı. Yaklaşık 15 sığınmacının karakol yanında bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı duvarından atlayarak aprona girmesi üzerine havalimanında uçuşlar durduruldu. 

Havalimanı apronuna giren ve yakalanan 15 sığınmacının Afgan uyruklu olduğu öğrenildi. Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda 15 mültecinin yakalanması sonrasında havalimanının yeniden uçuşlara açıldığı öğrenildi.

Öte yandan havalimanına iniş ve kalkışlar yaklaşık 1 saat 30 dakika boyunca durduruldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde