Acıbadem son yatırımını nereye yapıyor?

Acıbadem son yatırımını nereye yapıyor?

Ataşehir merkezde Metropol İstanbul AVM’nin hemen ilerisinde Turgut Özal Bulvarı ile Atatürk Bulvarı’nın kesiştiği noktada büyük bir inşaat başladı.

Acıbadem son yatırımını nereye yapıyor?
16px
24px
11.02.2022 16:40
ABONE OLgoogle

Acıbadem Sağlık Grubu’nun temelleri, 1991 yılında Mehmet Ali Aydınlar tarafından atıldı. Bir semt hastanesi olarak başlayan hikaye, bugün devasa bir sağlık grubuna dönüştü. Acıbadem Sağlık Grubu, bugün beş ülkede toplam 22 hastane ve 18 tıp merkezi ile hizmet veriyor. Bünyesinde 3 bin 500 doktor, 4 bin 500 hemşire olmak üzere toplamda 22 bin 500 kişi çalışıyor.

Devasa bir sağlık ordusuna sahip. Acıbadem’in büyüme ve gelişme yolculuğu, 2012’de Uzak Doğu’nun en büyük gruplarından biri olan IHH Healthcare Berhad ile yapılan anlaşmayla artık dünya sahnesinde devam ediyor. Asya Pasifik bölgesinde sekiz büyük ülkede hastane ve sağlık yatırımlarının yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde eğitim ve gayrimenkul yatırımları da bulunan IHH Healthcare Berhad, Malezya hükümetinin yatırım fonu Khazanah, Japonya’nın Mitsui&Co. Ltd. şirketi ve Aydınlar Ailesi ortaklığından oluşan güçlü yapısıyla dünyanın ikinci büyük sağlık zinciri konumunda. Acıbadem, 2012 yılından beri bu önemli zincirin bir parçası. Acıbadem Sağlık Grubu, 2016 yılında Bulgaristan’ın sağlık sektöründe önde gelen oyuncularından Tokuda Grup ve City Clinic Grup’u bünyesine katarak büyümesini sürdürdü.

Gelelim, Acıbadem Sağlık Grubu ile ilgili bu bilgileri neden verdiğimize…  Geçtiğimiz günlerde yolumuz İstanbul Ataşehir’e düştüğünde fark ettik. Ataşehir merkezde Metropol İstanbul AVM’nin hemen ilerisinde Turgut Özal Bulvarı ile Atatürk Bulvarı’nın kesiştiği noktada büyük bir inşaat başladı.

Buraya hem Acıbadem Sağlık Grubu’nun genel müdürlük binası hem de büyük bir yeni hastane yatırımı yapılıyormuş. Öğrendiğimize göre 95 bin metrekare kapalı alana sahip olacak projenin adı da Acıbadem Ataşehir Hastane ve Ofis Projesi olarak geçiyormuş.

Proje, dört blok ile dört bodrum kat ve yükselen 10 kat ile toplam 12 katlı olacakmış. Yüksek bloklardan biri hastane, diğeri ise ofis bloğu imiş.

Acıbadem Ataşehir Hastanesi, toplam 45 bin metrekare kapalı alanda 110 hasta yatağı, altı ameliyathane, 12 yoğun bakım, 10 yeni-doğan yoğun bakım ünitesi, iki doğumhane ve 270 araçlık kapalı otopark kapasitesine sahip olacakmış. Yatırım bitmek üzereymiş. Yılın ilk yarısında açılış yapılacakmış…

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde