Abladan kardeşe Bodrum'da 180 dönümlük ihale!

Abladan kardeşe Bodrum'da 180 dönümlük ihale!

Bodrum’daki kupon araziyi verenle alanlar Varank kardeşler çıktı. Dev araziyi alan Sedat Varank’ın devlette, Sanayi Bakanı Mustafa Varank’tan daha yakın akrabası çıktı. Ablası Fatma Varank, araziyi satan Çevre Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı.

Abladan kardeşe Bodrum'da 180 dönümlük ihale!
16px
24px
24.11.2022 04:36
ABONE OLgoogle

Sözcü, Bodrum'da deniz manzaralı 180 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için düzenlenen ihaleyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kuzeninin şirketi kazandığını duyurmuştu.

Sözcü'den Zekeriya Albayrak'ın haberine göre ses getiren haberin ardından yeni bir ayrıntı ortaya çıktı.

Turizmin gözbebeği Bodrum'da SİT alanlarının yapılaşmaya açılmasından sonra büyük rant projelerini alan isimlerin siyasi bağlantıları ‘pes' dedirtti.

Bodrum'da devlerin yarıştığı ihaleyi kim kazandı?

ÇEVRE BAKANLIĞI'NA BAĞLI

Ortakent'te deniz manzaralı arsanın gelir paylaşım ihalesi, Cevahir Taahhüt İnşaat ile HB Grup İnşaat ortaklığına verildi.

Şirketlerin bu ihaleden en az 6 milyar lira kar elde edeceği belirtiliyor. Emlak Konut'un kazancının da 4 milyar 61 milyon TL olacağı hesaplandı.

İhaleyi veren Emlak Konut, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın iştiraki olan bir şirket.

İhaleyi alan HB firmasının ortağı Sedat Varank ile Bakanlık'ta iki numaralı koltukta oturan Fatma Varank ise abla-kardeş çıktı.

ADAY OLDU, SEÇİLEMEDİ

Dev arazinin ihalesi, birinci derece akrabalık ilişkisi olan şirkete verildi. Bakan Yardımcısı Fatma Varank, 1994-2001 arasında İBB'de KİPTAŞ firmasında çalıştı, daha sonra Emlak Konut'ta Müdür Yardımcısı oldu.

Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcılığına getirilen Varank, Haziran 2015 seçimlerinde AKP'den İstanbul Milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.

Yeniden bürokrasiye döndü. Bu defa Müsteşar Yardımcılığına yükseldi. 2018 seçimlerinden sonra ise Bakan Yardımcısı oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde