Abdülhamîd Han'ın yaptırdığı Hamidiye'ye hükümet ambargosu

Abdülhamîd Han'ın yaptırdığı Hamidiye'ye hükümet ambargosu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Hamidiye'den su alımını kesen kamu ve özel kurumlara yenileri eklendi. Son olarak Kültür Bakanlığı, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, Milli Saraylar ve Vakıfbank içme suyu alımını kesti.

Abdülhamîd Han'ın yaptırdığı Hamidiye'ye hükümet ambargosu
16px
24px
03.10.2019 08:14
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının ardından kamu kurumlarının yanısıra, hükümete yakın şirketler de Hamidiye Su ile olan anlaşmalarını bitiriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Türk Hava Yolları’nın (THY) yer hizmetleri veren iştirak şirketi TGS’nin, Hamidiye’den su alım anlaşmasını sonlandırmasının ardından Milli Saraylar ve Vakıfbank ile iki bakanlığın da su almayı bıraktığını söyledi.

Sputnik’ten Atilla Güner’in haberine göre RS FM canlı yayınına katılan Balyalı, kamu kurumlarının Hamidiye ile sözleşmelerini Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçilmesi sonrası sonlandırdığını söyledi. “Kültür Bakanlığı, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, Milli Saraylar vazgeçti Hamidiye almaktan. Vakıfbank su almayı bıraktı” diyen Balyalı, bunun negatif bir kampanya olduğunu söyledi.

Balyalı, “Seçimle birlikte sihirli değnek değmiş Hamidiye’den vazgeçmişler. Bunun başka bir gerekçesi yok” dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da Hamidiye su üyeliğini iptal eden kurumlar için "Biraz garipsedik. ‘Geçici bir kızgınlıktır. Sonuç olarak bu su Ekremiye suyu değil, Hamidiye suyu. Kurucusu Sultan Abdülhamid, adını bile ondan alıyor. Ekrem’e kızıp Sultan Hamid’den vazgeçmezler herhalde’ diye düşündük" dedi.

THY’nin yer hizmetleri veren iştirak şirketi TGS, İBB iştiraki olan Hamidiye ile anlaşmasını sonlandırmasının ardından 2013’te Fransız Danone’ye satılan Sırma Grup İçecek ve Sanayi Tic. AŞ’den su alacağını duyurmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde