AYM yarın Kanal İstanbul'u görüşecek

AYM yarın Kanal İstanbul'u görüşecek

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nda yarın yapılacak toplantıda Kanal İstanbul başta olmak üzere pek çok önemli başlık görüşülecek.

AYM yarın Kanal İstanbul'u görüşecek
16px
24px
24.12.2019 12:49
ABONE OLgoogle

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu yarın önemli bazı kanun ve kanun hükmünde kararnameleri görüşmek üzere bir araya gelecek.

Kurul'da Kanal İstanbul'un Anayasa'ya uygunluğu da görüşülecek.

AYM Genel Kurulu'nda görüşülecek 14 başlığın bir bölümü şöyle:

7075 sayılı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun

5335 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 30. maddesinin ikinci ve üçüncü fıkralarının iptallerine karar verilmesi talebi.

6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 55. maddesinin birinci fıkrasının üçüncü cümlesinin iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi talebi.

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 300. maddesinin birinci fıkrasının iptaline karar verilmesi talebi.

7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

26/7/2018 tarihli ve 7146 sayılı Askerlik Kanunu ile Diğer Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 9. maddesiyle 8/6/1994 tarihli ve

3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun’un 2. maddesinin birinci fıkrasına “yük ve/veya yolcu ve yat limanları ile kompleksleri,” ibaresinden sonra gelmek üzere eklenen “Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri,” ibaresinin iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi talebi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde