AYM üyesi Engin Yıldırım'dan 'Işıklar yanıyor' özrü

AYM üyesi Engin Yıldırım'dan 'Işıklar yanıyor' özrü

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, darbe iması yaptığı nedeniyle eleştirilen 'Işıklar yanıyor' paylaşımını silerek özür diledi.

AYM üyesi Engin Yıldırım'dan 'Işıklar yanıyor' özrü
16px
24px
14.10.2020 09:32
ABONE OLgoogle

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medya hesabından yaptığı 'Işıklar yanıyor' paylaşımı gündemin ilk sırasına yerleşti. AKP tarafından darbe iması olarak yorumlanan paylaşım iktidar cephesinden büyük tepki çekti.

Tepkiler üzerine AYM üyesi Yıldırım daha sonra paylaşımını silerek özür mesajı yayınladı. Yıldırım, "Şahsi twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir," ifadelerini kullandı.

Yıldırım'a İçişleri Bakanlığı ”Işıklarımız hiç sönmüyor” paylaşımıyla yanıt vermişti.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi'nin CHP milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili verdiği hak mahkumiyeti kararı dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yok hükmünde sayılmıştı. Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yargılama talebini geri çevirmişti.

Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı göndermede, AYM'nin fotoğrafını "Işıklar yanıyor" notuyla paylaşmıştı.

Yıldırım'ın paylaşımının ardından İçişleri Bakanlığı da "Işıklarımız hiç sönmüyor" paylaşımı yapmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde