AVM'ciler noktayı koydu: Eleman çıkaran kira öder

AVM'ciler noktayı koydu: Eleman çıkaran kira öder

Salgın nedeniyle mağazalarını kapatan hazır giyimcilerin eleman çıkarmaya başlaması üzerine Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği noktayı koydu: Eleman çıkaran olursa kira alırız

AVM'ciler noktayı koydu: Eleman çıkaran kira öder
16px
24px
03.04.2020 07:29
ABONE OLgoogle

Koronavırüs salgını nedeniyle mağazalarını geçici süreyle kapatan hazır giyimciler sağlanan kolaylıklara rağmen eleman çıkarmaya başlayınca Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) duruma el koydu.

AYD Başkanı Hüseyin Altaş, AVM yatırımcılarının zor durumda olan markalara yardım ettiğini ancak 3-4 hafta rahatlıkla maddi olarak idare edebilecek markaların hem eleman çıkarıp hem de kira vermek istemediklerini söyledi.   BMD Başkanı Öncel, AVM'lere böyle isyan etti: Dünya kadar malın olsa ne fayda

Altaş, "AVM'lerin hiçbiri eleman çıkarmadı, çıkarmayacak da. Ancak pek çok hazır giyim markası eleman çıkarmaya başladı. Yani ellerini taşın altına koymak istemiyorlar. Biz de buna tolerans göstermeyeceğiz. Eleman çıkaran markalardan kira talep ederiz" dedi.

MARKETLER BİLE 'MÜCBİR SEBEP' DİYOR

AVM'lerde faaliyetine devam eden marketlerin normal zamana göre cirolarını üçe katlamalarına rağmen mücbir sebebi gerekçe göstererek kira vermek istemediklerinin altını çizen Altaş, şunları söyledi:

"Hem cirolarını katlayıp hem de kira ödemek istemiyorlar. Halbuki bazı AVM'ler maliyete katlanıp sırf marketler ve eczaneler için açık kalıyor. Dolayısıyla bu AVM'lerin maliyetleri devam ediyor. Bu işletme giderlerinin alınmaya devam edilmesi yönünde tavsiye kararı aldık."

Pınar Çelik/Sabah

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde