AKP'li vekiller bakanlardan rahatsız: 30 tane korumayla gezen bakan hangisi?

AKP'li vekiller bakanlardan rahatsız: 30 tane korumayla gezen bakan hangisi?

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bugünkü köşe yazısında, AKP'li vekillerin bakanların rahat tavırlarından memnun olmadığı bilgisini aktardı.

AKP'li vekiller bakanlardan rahatsız: 30 tane korumayla gezen bakan hangisi?
16px
24px
13.01.2020 12:28
ABONE OLgoogle

Zeyrek'e konuşan bir AKP'li vekil, "Seçimle işbaşına gelmedikleri için kimseye de hesap vermek zorunda değiller. Bu gösterişli, havalı halleri, rahatlıkları bundan" ifadelerini kullandı

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında AKP içerisindeki tartışmaya değindi.

"Şakirpaşa Havalimanı'nın VIP bölümünde iğne atsanız yere düşmeyecek bir görüntüyle karşılaştık. Saydım, 30'dan fazla koruma vardı" diyen Zeyrek, "Görevlilere sordum, “Sayın Tarım ve Orman Bakanı” dediler" ifadelerini kullandı. Milletvekilleri şikâyet etti! Bakanlarda ‘kabine’ telaşı

AKP'li bir vekile gözlemlerini aktardığını söyleyen Zeyrek, vekilin "Bugünlerde partide konuşulan sorunların temelinde tam da bu var" dediğini belirtti. AKP'li vekil, bakanlardan duyduğu rahatsızlığı Zeyrek'e şu sözlerle aktardı: "Sanki ayrı bir yönetici sınıf varmış gibi davranıyorlar... Seçimle işbaşına gelmedikleri için kimseye de hesap vermek zorunda değiller. Bu gösterişli, havalı halleri, rahatlıkları bundan."

"SAYDIM, 30'DAN FAZLA KORUMA VARDI"

Deniz Zeyrek’in “Kaymakamın oğluyla memurun kızı” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Mersin'den Ankara'ya dönmek için Adana Havalimanı'na geçtiğimizde Şakirpaşa Havalimanı'nın VIP bölümünde iğne atsanız yere düşmeyecek bir görüntüyle karşılaştık. Saydım, 30'dan fazla koruma vardı. “İçişleri ya da Savunma Bakanı olabilir” diye düşündüm. Görevlilere sordum, “Sayın Tarım ve Orman Bakanı” dediler. Kendisine eski bakanlar Lütfü Elvan ile Jülide Sarıeroğlu da eşlik ediyormuş.

“Tarım Bakanı'nın bu kadar koruma ile gezmesi normal mi” diye sorunca yanıtı o sırada Ankara'ya gelmek için uçak bekleyen eski bakanlardan İYİ Partili Salim Ensarioğlu verdi: “Bizim yanımızda iki koruma olurdu.”

Ben “İyi ki uçakta yer bulabilmişiz” diye takılınca, salondakilerden biri “Bakanlar özel uçakla gidiyor” dedi.

Aprona doğru baktığımda gerçekten de Cumhurbaşkanlığı envanterindeki uçaklardan birini gördüm.

Salim Ensarioğlu, biniş kartını yukarı kaldırarak “Biz böyle tarifeli uçaklara talim ederdik” deyince hepimiz birden gülüştük.

Eski Ulaştırma Bakanlarından Enis Öksüz bir seyahatinde bakanlığın uçağını kullandı diye gazetelerde günlerce “o uçağın parasını ödeyin” çağrıları çıkmıştı.

AKP MİLLETVEKİLLERİ BAKANLARDAN RAHATSIZ

Yazımı yazmadan önce konuştuğum AK Parti Milletvekiline bu gözlemlerimi aktardım. “Bugünlerde partide konuşulan sorunların temelinde tam da bu var” dedi ve ekledi:

"SEÇİMLE GELMEDİKLERİ İÇİN HESAP VERMEK ZORUNDA DEĞİLLER"

“Sanki ayrı bir yönetici sınıf varmış gibi davranıyorlar. Bakın bunu yapanların hiçbiri o köyden çıkıp iyi yerlere gelmiş isimler değil. Siyaset kökenli olanlar dışındakiler, bakan çocuğu, zengin işadamı, yönetici bürokrat, yani bir çeşit ‘Beyaz Türk'. Seçimle işbaşına gelmedikleri için kimseye de hesap vermek zorunda değiller. Bu gösterişli, havalı halleri, rahatlıkları bundan.”

Bu tespitler artık vatandaşların tepki cümlelerinde de öne çıkıyor. Eğer vatandaşlar bu görüntünün faturası “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ne keserse Akşener'in “İyileştirilmiş, güçlendirilmiş Parlamenter sisteme dönmek isteyenlerin oranı” diyerek açıkladığı yüzde 64, yakında çok daha yüksek bir rakama dönüşebilir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde