AKP’li belediyelerden yandaşa ihaleler: Adrese teslim temizlik

AKP’li belediyelerden yandaşa ihaleler: Adrese teslim temizlik

AKP’li Sultangazi, Şile, Fatih ve Bağcılar ilçelerinin temizlik aracı kiralama ihalelerini Cumhurbaşkanlığı’na araç kiralayan Akmercan ailesinin sahibi olduğu şirketler aldı. Albayrak ailesi de AKP’li Güngören Belediyesi’nin temizlik ihalesini kaptı

AKP’li belediyelerden yandaşa ihaleler: Adrese teslim temizlik
16px
24px
24.12.2019 11:19
ABONE OLgoogle

AKP’li Belediyelerin temizlik aracı kiralama ve katı atık toplama ihaleleri tanıdık isimlere gitti. AKP’li Sultangazi, Şile, Fatih ve Bağcılar Belediyelerinin temizlik aracı kiralama ihaleleri Cumhurbaşkanlığı’na da araç kiralayan Akmercan ailesine ait şirketlere verildi. AKP’li Güngören Belediyesi’nin temizlik aracı kiralama ihalesini ise Albayrak ailesine ait şirket aldı.

Birgün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan bilgilere göre, soyadları Akmercan olan kişilere ait, aynı binada büroları bulunan ancak farklı isimler taşıyan şirketler belediyelerin ihalelerini aldı.

AKP’li Bağcılar Belediyesi “Bağcılar geneli katı atık toplama, nakli ve temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere iş makinesi ve araç kiralanması işi” başlığıyla 13 Ekim tarihinde ihale yaptı. İhaleye tek başına katılan Akmercan ailesine ait “S.G.S.Turizm Taşımacılık Şirketi” ile 30 Ekim tarihinde 140 milyon 294 bin TL’lik sözleşme imzalandığı açıklandı. Sözleşmeye göre şirket üç yıl boyunca Bağcılar Belediyesi’nin işlerini yapacak.

65 MİLYON TL ÖDEYECEKLER

AKP’li Sultangazi Belediyesi, 22 Kasım tarihinde iki yıllık “Çöp toplama ve temizlik hizmetleri için araç kiralama işi” başlığıyla ihale yaptı. İhaleye iki şirket teklif verirken sadece Akmercan ailesinin “Esenbey Otomotiv İnşaat Turizm Şirketi” tarafından verilen teklifin geçerli olduğu açıklandı. AKP’li Belediyenin Akmercan ailesine ait şirketle 3 Aralık tarihinde sözleşme imzaladığı ve 65 milyon 904 bin TL ödeyeceği bildirildi.

10 AYDA 13 MİLYON TL

AKP’li Fatih Belediyesi 2’nci bölge araç kiralama ihalesi de yine Akmercan ailesinin “Akmercan Turizm Şirketi’ne” gitti. AKP’li Belediyenin 8 Temmuz tarihinde yaptığı ihaleye Akmercan ailesinin şirketi tek başına katıldı ve 31 Temmuz tarihinde de sözleşme imzalandı. AKP’li Belediye, Marmara ve Eminönü bölgelerinde 10 ay boyunca çalıştırılacak temizlik araçları için Akmercanlar’a toplam 13 milyon 149 bin TL ödeyecek.

AKP’li Şile Belediyesi’nin 30 Ekim tarihinde pazarlık usulü yaptığı iki aylık “çöp toplama ve temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere araç kiralama” ihalesi de yine Akmercan ailesinin “S.G.S.Turizm Taşımacılık Şirketi’ne” verildi. AKP’li Belediye ile Akmercan ailesinin şirketi arasında 1 Kasım tarihinde sözleşme imzalandı. AKP’li Belediye, Akmercan ailesinin şirketine toplam 691 bin 750 TL ödeyecek.

107 MİLYON TL’LİK İHALE

CHP’li Küçükçekmece Belediyesi ise 6 Ekim tarihinde “Katı atıkların toplanması, nakli ve kent temizliği işlerinde kullanılmak üzere iş makinesi ve araç kiralanması işi” başlığıyla ihale yaptı. İhaleye yine Akmercan ailesinin “S.G.S.Turizm Taşımacılık Şirketi” tek başına katıldı.

CHP’li Belediye ile Akmercan ailesinin şirketi arasında 26 Eylül tarihinde sözleşme imzalandı. Belediye Akmercan ailesinin şirketine toplam 107 milyon 760 bin TL ödeyecek.

İHALEYİ ALBAYRAKLAR ALDI

AKP’li Güngören Belediyesi’nin 21 Kasım tarihindeki “Kent temizliği işlerinde kullanılmak üzere araç kiralama işi”ni de AKP’ye yakınlığıyla bilinen Albayrak ailesinin “Yeşil Adamlar Atık Yönetimi ve Taşımacılık Şirketi’nin” kazandığı açıklandı. AKP’li Belediye ile İhaleye tek başına katılan Yeşil Adamlar Şirketi arasında 29 Kasım tarihinde sözleşme imzalandı. Şirkete belediye kasasından toplam 27 milyon 619 bin TL ödenecek.

Albayrak ailesi, Yeni Şafak Gazetesi, Tvnet, Tümosan gibi şirketlerin sahibi olmasının yanı sıra İstanbul’da İSKİ, TEDAŞ ve İGDAŞ’ın sayaç okuma işini de gerçekleştirdi. Yeşil Adamlar Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı ise Nuri Albayrak’ın oğlu Faruk Albayrak. Şirketin internet sitesinde de “Türkiye’de sistemli çöp taşıma işinin yüzde 10’unu biz gerçekleştiriyoruz” ifadeleri dikkati çekti.  İşte büyük rüşvetin döndüğü o otel inşaatı

AKMERCAN AİLESİ KİMDİR?

AKMERCAN Şirketler Grubu’nun sahibi Akmercan Ailesi, ticaret hayatına 1991’de servis taşımacılığı ile başladı. Cemal, Şerafettin, Veysel, Ramazan ve Gazi Akmercan’ın işleri sonraki yıllarda kamuyla (devletle) yaptıkları işlerle hızlı büyüme kaydetti.

1994’ten itibaren Çevre Temizliği ve Katı Atık Yönetimi alanında faaliyet göstermeye başladı. 2006’da Adıyaman ili ve Besni, Kahta, Gölbaşı doğalgaz dağıtım ihalesini ve Sakarya’nın; Geyve, Alifuatpaşa ve Pamukova ilçelerinde doğalgaz dağıtımı işini aldı.

Grubun hizmet verdiği kamu kurumları arasında, Ak Parti, Cumhurbaşkanlığı, İETT, İSKİ, 26 tane belediye, bazı askeri kurumlar, üniversiteler, Anayasa Mahkemesi, İstanbul İl Özel İdaresi, PTT, DTM, TEİAŞ da bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde