AKP'li Boyabat Belediyesi, 13 dönümlük ormanlık alanı imara açtı

AKP'li Boyabat Belediyesi, 13 dönümlük ormanlık alanı imara açtı

AKP'li Boyabat Belediyesi, 13 dönümlük ormanlık alanı imara açtı. Karar, CHP ve İyi Parti'nin hayır oylarına karşılık Cumhur İttifakı meclis üyelerinin evet demesi üzerine oy çokluğuyla alındı.

AKP'li Boyabat Belediyesi, 13 dönümlük ormanlık alanı imara açtı
16px
24px
08.08.2021 14:26
ABONE OLgoogle

AKP’li Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında bulunan ve belediyeye ait 13 dönümlük ormanlık alanın imara açılması gündeme getirildi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, AKP’li meclis üyeleri ormanlık alanın imara açılarak Emniyet Genel Müdürlüğüne yeni bina ve altında lokal bulunan lojman yapılması için devredileceğini belirterek oylama yapıldı. CHP ve İyi Partili meclis üyeleri yeni hizmet binası ve lojmanların başka bir yere yapılabileceğini belirterek red oyu verdi. Ancak AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla 13 dönümlük ormanlık alan imara açıldı.

"İlçenin tam ortasında" 

Belediye meclisinden çıkan kararı eleştiren İyi Parti Boyabat İlçe Başkanı Mithat Mor, ormanlık alanın ilçenin tam ortasında bulunduğunu ve vatandaşların yürüyüş yaptığı ormanlık alanın imara açılmasına tepki gösterdi.

Yeni Emniyet Müdürlüğü binası yapılmasına karşı olmadıklarını dile getiren Mor, “Ülkenin güneyinde ormanlar yanarken, kuzeyde var olan ormanların yok edilmesini anlamak mümkün değil. Ormanları koruyalım diyorlar ama imara açıyorlar. Emniyetimizin yeni binaya ihtiyacı varsa, bu şehir dışında bir yere yapılabilir. Bu alan ilçemiz merkezinde kalan nadir ormanlık alanlardandır. Biz partimiz ve meclis grubumuz olarak bu bölgedeki ağaçların kesilmesini istemiyoruz ve sonuna kadar buna karşıyız” dedi.

"Mantık ve vicdan dışı"

İlçede ağaçları kesmeden bina ve tesis yapılacak çok yer olduğunu belirten Mithat Mor, “Ülkemizde son günlerde çıkan ve canımızı, ciğerimizi yakan orman yangınlarıyla bir ağacın bile ne kadar önemli olduğu gerçeği bir kez daha anlaşılırken, bugün bu uygunsuz kararı almak oldukça mantık ve vicdan dışı bir harekettir. Aynı zamanda ilçemize ve tabiata yapılmış bir ihanettir. Biz kahramanca vatanımızı ve bizlerin güvenliğini savunan emniyet güçlerimiz için lojman veya tesis yapılmasına asla karşı değiliz. Fakat yer ve konum itibarıyla ormanlık olan bu alanda ağaç katliamı yapılarak bina inşa edilmesi kesinlikle uygun değildir, yanlıştır. Bu affedilemez bir hata ve ağaç kıyımıdır, hatta cinayettir. Boyabat’ta Emniyet Müdürlüğü yapılabilecek bir çok yer ve bina vardır. Bunlar değerlendirilebilir” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde